Zomerbar met EK-dorp op de Vroonhofsite in Poperinge

Popcorner op de Vroonhofsite - Lize Chielens en Mark Monbaliu met kinderen Niko, Lena en Pixie. Inge Carbon en Bert Recour met kinderen Cyril en Josephine. Wendy Verheyen en Dries Crombez met kinderen Leonie, Clara en Emiel.© MD
Popcorner op de Vroonhofsite - Lize Chielens en Mark Monbaliu met kinderen Niko, Lena en Pixie. Inge Carbon en Bert Recour met kinderen Cyril en Josephine. Wendy Verheyen en Dries Crombez met kinderen Leonie, Clara en Emiel.© MD
Andres Hollebeke
Andres Hollebeke Medewerker KW

Van vrijdag 11 juni tot en met zondag 11 juli organiseert Marteko vzw, onder de naam Popcorner.be, een zomerbar op de Vroonhofsite in Poperinge, die nu eigendom is van de stad.

“Naast alle matchen van het Europees Kampioenschap voetbal, die er vertoond worden op een groot scherm van 12m², geven we weer de aftrap voor het culturele leven in de Hoppestad en omstreken”, zegt digitaal agencymanager Mark Monbaliu (43) van Marteko vzw, dat verder bestaat uit Bert Recour (46) van restaurant Pegasus, artistiek coördinator Dranouter Folk Centrum Steven Reynaert (46 ) en Dries Crombez (44), directeur van het wzc Proventier.

Voor de matchen van de Belgen kan je via Facebook Popcorn.be voor 25 euro een tafel reserveren voor vier personen, tien consumpties inbegrepen. Voor 125 euro per persoon is er ook de mogelijkheid om een gastronomische maaltijd in restaurant Pegasus te combineren met een voetbalavondje op het Vroonhof, op een boogscheut verder.

“Onze zomerbar zal elke dag open zijn van 17 tot 23 uur, volgens de geldende coronaregels voor de horeca. Wanneer matchen eerder gespeeld worden, bijvoorbeeld om 15 uur, zullen we natuurlijk ook open zijn, net zoals in het weekend wanneer soms activiteiten voor de hele dag zijn”, vertelt Mark Monbaliu nog.

Evenementen

Op donderdag 1 juli om 20 uur brengt curator-cabaretier Ygor uit Poperinge zijn vriendjes Piv Huvluv en Raf Coppens mee, Ieperling Bart-Jan Demeulenaere is de Master of Comedy met dienst. Op die dag is er geen match. De toegang bedraagt 10 euro.

Poperingenaar Bart Folens brengt een quiz algemene kennis op vrijdag 25 juni om 19.30 uur. Verder zijn er live optredens met lokale helden zoals de groep Veel Fokkersvreugde (zondag 4 juli, om 11 uur ’s morgens), een fietsmarathon en zoveel meer passeren de revue op de koer van de voormalige ‘Ecole Moyenne’.

Lokale verenigingen

“Voor de matchen van de Belgen voorzien we telkens een optreden van drie kwartier door een lokale groep, en ook in de weekends. Popcorner.be is er door en vooral voor de verenigingen. We ondersteunen ondermeer de atletiekclub Flac, Scouting, KLJ Proven, volleybalclub Roepovo, de Freinetschool De Torteltuin (die zelf fruitsap maakt) enz. We stimuleren onder andere hun werking met 30 eurocent per verkochte consumptie. Met de lokale horeca bieden we aan de catering te verzorgen tijdens de Belgenmatchen. Ook willen we drie lokale goede doelen steunen. Voorstellen zijn welkom”, zegt Mark Monbaliu nog.

Wat brengt de toekomst?

“Deze vzw Marteko wil zich niet beperken tot dit event, maar een permanente werking op poten zetten. Een jeugdhuis voor volwassenen is de ambitie! Met de steun van het Poperingse publiek lukt dit ons zeker!”, aldus Monbaliu.

Een aantal horecamensen zal de bar bemannen, in samenwerking met lokale verenigingen. “Voor de catering bieden we de horeca-uitbaters aan, om een eetstand uit te baten tijdens een match van de Rode Duivels. De creatieve, kwalitatieve gerechtjes zullen een veelvoud van 2 euro, idealiter 4 euro in totaal kosten. De uitbaters hoeven zich niet te beperken tot één gerecht. Frietjes eten onze bezoekers in de frituren op de Grote Markt of in de andere Poperingse frituren”, zegt voorzitter van Horeca Regio Poperinge Bert Recour.

Geïnteresseerde horecamensen kunnen Bert bereiken via 0475/94 31 27.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.