Ik hou niet van het Engelse voetbal

De Rode Duivels. © BELGA
Tessa Wullaert
Tessa Wullaert Red Flame

Ik geef de Rode Duivels voor hun hele EK een 7 op 10. Om de titel te pakken, moeten alle puzzelstukjes in elkaar vallen en moeten alle spelers echt fit zijn. Maar geen van beiden was het geval – tegen Italië zat Eden Hazard in de tribune, had De Bruyne de hele week niet eens getraind…

Maar toch durf ik zeggen dat ze hebben gefaald. Omdat ze in de matchen dat ze er moesten staan, nooit het niveau haalden wat we dinsdag zagen bij Italië – Spanje. Dat lag een stuk hoger, ik vraag me nog steeds af of we dat zouden hebben gehaald zonder onze blessures. En dan merk ik ook dat we te weinig hadden op de bank, spelers die met hun invalbeurt het verschil konden maken.

Neen, ik vind niet dat we positief kunnen terugkijken. Het enige lichtpunt is Doku. Het geeft aan dat het toch tijd wordt voor verandering en dat we nu een overgangsjaar moeten incalculeren. En dan is het afwachten of de nieuwe lichting het kan waarmaken tegen het WK in Qatar, eind volgend jaar. Ik ben zeer benieuwd.

En Italië wordt Europees kampioen, dat zei ik al na hun kwartfinale tegen België. Die ploeg zit zó goed in elkaar, is mentaal zó sterk, onder gelijk welke druk. Zag je hun psychologische spelletjes in de strafschoppenreeks tegen Spanje…?

Dan kan Engeland wel motivatie halen uit hun thuisvoordeel, het kan ook voor druk zorgen. Maar ik hou niet van het voetbal van Engeland. Neen, veel liever Italië kampioen.