Leerkracht Piet Rommens (44) opent chalet TC Avelgem: “Een voltijdse carrière in de horeca? Ik zeg niet neen”

Piet Rommens zag op zaterdag 8 mei, dag dat de terrassen eindelijk weer open mochten, zijn droom in vervulling gaan. (gf)
Piet Rommens zag op zaterdag 8 mei, dag dat de terrassen eindelijk weer open mochten, zijn droom in vervulling gaan. (gf)
Jan Steenhoudt

Op zaterdag 8 mei stond Piet Rommens, LO-leerkracht in basisschool De Toekomst, voor het eerst achter de bar in tennisclub Avelgem. Hij zag zo zijn jongensdroom eindelijk in vervulling gaan.

Bij Piet Rommens zit de liefde voor de horeca ingebakken. Als jonge Avelgemnaar woonde Piet tegenover ‘t Slietje, een lokaal zeer bekend snackrestaurant. Vanaf zijn veertiende begon hij er de glazen te wassen. Het begin van een lange carrière in de horeca, die desondanks nu pas een écht startschot krijgt.

“Nu of nooit”

“Een horecazaak uitbaten, was al heel lang een droom van mij en dit jaar vielen alle puzzelstukken in elkaar”, opent Piet Rommens. “Ik ben al mijn hele leven een fervent tennisser. Ik zetel al zes jaar in het bestuur van de tennisclub in Avelgem. Onlangs kwam dan de mogelijkheid om de chalet van de club uit te baten. Ik dacht, het is nu of nooit. Dus ik ben ervoor gegaan.” (lacht)

Ik zal altijd aanwezig zijn als er getennist of gepadeld wordt

De chalet opent normaal enkel van april tot augustus, een streep door de rekening voor Piet. Maar toen de gemeente in maart een recht van opstal uitvaardigde voor twee padelterreinen, veranderde dat alles.

“Padelterreinen zijn godsgeschenk”

“Samen met mijn vennoot Vincent Vermoere (34) wil ik ook de padelterreinen uitbaten. Dat zou een mooie combinatie met de chalet zijn. Voor de chalet is het alleszins een godsgeschenk, want padel wordt zowat het hele jaar door gespeeld.”

Piet zal als aanspreekpunt fungeren. “Ik zal altijd aanwezig zijn als er getennist of gepadeld wordt. Of ik ooit mijn job als leerkracht laat vallen voor een voltijdse horecacarrière? Wie weet, ik zou er alleszins geen neen tegen zeggen.”

Dagelijks in de chalet

Je kan Piet vanaf 8 mei dagelijks terugvinden in de chalet bij TC Avelgem. Op zaterdag en zondag opent hij van 9 tot 22 uur. Tijdens de weekdagen in mei en juni kunnen dorstige tennissers van 18.30 tot 22 uur bij Piet terecht. Vrijdag opent de chalet al om 16 uur.

Meer info via de Instagrampagina ‘Chaletpadeltennisavelgem’

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten