https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jeugdhuis ’t Scharnier opent op 8 mei met groot terras: “Het enthousiasme is groot”

Anaïs Declerck en Catoo Vanhooren zetten al hun beste beentje voor om hun jeugdhuis op te knappen en klaar te maken voor de opening van het terras.© Laurette Ingelbrecht
Anaïs Declerck en Catoo Vanhooren zetten al hun beste beentje voor om hun jeugdhuis op te knappen en klaar te maken voor de opening van het terras.© Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Dat de jongeren heel gretig uitkijken naar sociaal contact is algemeen geweten. Nu de terrassen op 8 mei opengaan, zullen ze zeker opnieuw de weg vinden naar jeugdhuis ’t Scharnier in Oudenburg, dat straks uitpakt met een groot terras op het plein van cc De Zuidpoort. “Iedereen mist elkaar en is heel blij dat ze weer naar ’t Scharnier kunnen komen, ook al is het buiten”, weet Catoo Vanhooren, voorzitter van het jeugdhuis.

“We zijn heel tevreden dat we weer het hele plein voor ons jeugdhuis kunnen installeren als terras met een 20-tal tafels. Het wordt natuurlijk meer werk voor de vrijwilligers die aan de tafels zullen moeten bedienen”, zegt Catoo Vanhooren, druk in de weer met haar secretaris Anaïs Declerck om het lokaal en de bar een poetsbeurt te geven.

“’t Scharnier is in Oudenburg de ontmoetingsplaats voor de jongeren. Dat merk je ook aan het enthousiasme van de medewerkers. We zijn nu met 25. Het wordt wel puzzelen om de uren van opening in te vullen, want enkele van onze vrijwilligers werken al”, vertelt de voorzitter.

“Op zaterdag 8 mei plannen we om ’s middags het terras al te openen en dat tot het verplichte sluitingsuur. Verder is de jeugd welkom op vrijdag en zaterdag vanaf 17 uur. We zullen ook enkele zondagen open zijn, afhankelijk van het weer. Uit wat wij horen, kijkt iedereen er naar uit om elkaar terug te zien. Ook onze vrijwilligers zijn heel enthousiast en kijken niet op tegen wat meer werk. Tijdens de voorbije maanden hadden we regelmatig contact met de groep via videochat. Gewoon wat bijpraten”, aldus Catoo Vanhooren.

Evenementen

Voor de komende zomermaanden hoopt het bestuur van ’t Scharnier dat er wat meer mogelijk zal zijn. “We hebben plannen om op het terras af en toe een evenement met een optreden en een foodtruck te organiseren, liefst zo dikwijls als het kan”, besluit voorzitter Catoo.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.