Voortaan kan je opnieuw petanquen op de Oedelemse Markt

Burgemeester Jos Sypré mocht de eerste petanquebal gooien en hiermee werd het petanqueterrein officieel geopend.© Regi
Burgemeester Jos Sypré mocht de eerste petanquebal gooien en hiermee werd het petanqueterrein officieel geopend.© Regi
Redactie KW

Vorige zomer werd voor het eerst een petanqueplein aangelegd op de Markt van Oedelem. Met de opening van de terrassen op zaterdag 8 mei, werd dit plein opnieuw opgebouwd en ingespeeld.

In de zomer van 2020 werd naar aanleiding van het corona herstelpan een petanqueplein gebouwd op de Markt van Oedelem. De lokale middenstand en bewoners contacteerden het gemeentebestuur en vroegen om dit met de opening van de terrassen opnieuw te voorzien. Het petanqueplein zorgde voor een leuke sfeer op de Markt met volle terrassen als gevolg.

Ontmoeting bevorderen

“We wensen hiermee onze bewoners en de lokale horeca een hart onder de riem te steken en ontmoeting op een coronaveilige manier te bevorderen. Dit plein werd volledig opgebouwd door de eigen technische dienst”, vertelde het gemeentebestuur.

Burgemeester Jos Sypré, mocht samen met enkele schepenen de eerste bal werpen. “Met dit evenement willen we kansen geven aan de horeca. Naast de mogelijkheid om terrassen uit te breiden, hebben we het petanqueterrein op het marktplein van Oedelem terug aangelegd en uitgetest”, aldus Jos Sypré. (Regi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.