Restaurant ‘Stout’ lanceert opvallend filmpje om mensen bij de opening van de terrassen uit hun ‘kot’ te lokken

Redactie KW

“E jet ook get, hele dagen in je kot?”. Met deze openingszin start het filmpje die Steven Vanparijs (45) en Heidi Salens (36) – uitbaters van horecazaak Stout in de Wittenonnenstraat – lanceren naar aanleiding van de opening van de terrassen zaterdag.

Steven namen in 2013 de bekende tapasbar La Siesta in de Wittenonnenstraat over van de mama van Heidi. Sinds vorig jaar vertoeven ze op een tweede locatie op amper 50 meter van de bestaande zaak. Stout – waarnaar de zaak genoemd werd – is een stadje in Iowa en dat verwijst dan weer naar het eten dat er wordt geserveerd. “We openden de zaak in volle coronaciris”, vertelt Steven. “Uiteindelijk bleek het een succes te zijn. Stout verschilt dan ook met La Siesta – waar we meer de zuiderse kant opgaan.”

Het filmpje geeft de voorzet om mensen uit hun ‘kot’ te jagen komend weekend, nu de terrassen terug mogen openen. “We hebben ons laten begeleiden door Simon Bronders, die onze marketing doet”, legt Heidi uit. “Eigenlijk was het de bedoeling om het concept van Stout in een filmpje te gieten om aan te tonen dat Stout ‘anders’ is.”

Vooral het personeel figureert in het filmpje. “De motorrijders die nogal ‘stout’ overkomen zijn vrienden van Simon. “Er zijn al heel wat reacties op gekomen. Het eerste half uur na de lancering vrijdagmorgen kregen we massaal berichten. Ondertussen werd het al meer dan 20.000 keer bekeken. En we slagen in ons opzet. Heel wat mensen kijken er net als wijzelf hard naar uit om eindelijk nog eens op een terrasje plaats te nemen om er iets te drinken of te eten”, aldus Heidi.

Ook Stout en La Siesta zijn klaar om er morgen na zes maanden terug in te vliegen. “We weten nog niet wat we moeten verwachten”, zegt Steven. “Het zal allemaal wat afhangen van het weer, maar ons terras van La Siesta is overdekt. We verwachten vooral heel veel vaste klanten morgen, want die staan te popelen om langs te komen.” (JRO)

De video kan je hier bekijken.