Katy mag Golf Ter Hille in Oostduinkerke weer openen: “Blij met onze ruime, overdekte terrassen”

Katy De Busschere baat met zoon Jeroen Golf Ter Hille uit.©Myriam Van den Putte
Katy De Busschere baat met zoon Jeroen Golf Ter Hille uit.©Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Katy De Busschere baat samen met zoon Jeroen Nuytten de horecaconcessie van Golf Ter Hille in Oostduinkerke uit. “Gelukkig hebben we destijds enorm geïnvesteerd om al onze zaken, ook Bière sur Mer, dCouvert en Resto de Rimini in Sint-Idesbald, uit te rusten met een ruim terras waarvan de wanden open kunnen, met uitschuifbare luifels, verwarming en vuurkachels.

De familie Nuytten-De Busschere kent het klappen van de horecazweep. Met z’n groep P&Q Culinair runt de familie vijf restaurants, elk volgens een verschillend concept qua inrichting, keuken en culinaire beleving. Ze waren er als de kippen bij om al hun horecazaken meteen na de eerste lockdown optimaal coronaveilig in te richten, met speciaal ontworpen transparante designschermen, desinfectiestations en een reserveringsapp waarmee je via je smartphone aan tafel je bestelling invoert en kunt betalen. Hun brasserie Hof ter Hille is er helemaal klaar voor om zo veel mogelijk gasten een plekje op hun terras te geven.

Geen reservaties

“Voor brasserie Hof ter Hille betekent dit dat we naast onze buitenterras met 50 zitplaatsen ook de veranda kunnen inzetten. De dakluifel kunnen we open rollen, er is verwarming aan de muur en een open wand. Daar kunnen we zo’n 36 extra plaatsen garanderen. Om iedereen de kans te geven, zullen we geen reservaties aanvaarden. We zijn trouwens ook te afhankelijk van het weer, en dat zal net onze grootste troef zijn voor het succes.”

Automatisch

De zaak heeft al klanten en golfers geïnformeerd over het coronareglement, want ook bij het laatste overlegcomité van de overheid bleef er heel wat onzekerheid. “Vaag werd er verwezen naar het feit dat je, zelfs als je zoals wij met speciaal ontworpen verrijdbare veiligheidsschermen werkt, toch nog altijd 1,5 meter afstand moet voorzien. Jammer van die dure investering. Maar we doen er alles aan om de veiligheid optimaal te garanderen, net zoals vorige zomer. Zelfs onze dispensers met handzeep zijn nu automatisch, zodat je niks meer moet aanraken. We passen alle maatregelen strikt toe en we verwachten dit ook van onze klanten. Als ze dat niet doen of vergeten, zullen we hen daar vriendelijk op attent maken”, verzekert Katy De Busschere.

Takeaway deed het goed

“Natuurlijk hopen we dat we snel volledig mogen openen, maar misschien is het goed dat we eerst geleidelijk starten met de terrassen. Want zeven maanden ‘out’ zal toch wel een fysieke impact hebben op onze werknemers, die gelukkig weer allemaal aan de slag zullen kunnen. We hebben het niet slecht gedaan met onze afhaalformules, want ook daar hebben we een trouw cliënteel mee opgebouwd”, vertelt Katy.

Tijdens de paasvakantie hebben ze even raamverkoop geprobeerd, maar ze stelden vooral vraag naar alcohol vast, wat niet mocht. “We twijfelen er niet aan dat we veel blije gezichten zullen zien op onze terrassen. Mensen zullen echt genieten van dat stukje herwonnen vrijheid en daar samen op klinken!”