“Dit doet zóveel deugd”: opnieuw drie Michelinsterren voor Boury

Tim Boury (rechts), hier met Viki Geunes, heeft opnieuw drie Michelinsterren beet. © BELGA
Philippe Verhaest

Voor het derde jaar op rij mag Boury drie Michelinsterren mee naar Roeselare nemen. “Het gevoel blijft uniek”, zegt chef-kok Tim Boury.

Restaurant Boury is de laatste jaren als een komeet naar de hoogste culinaire regionen geschoten. De fundamenten legden Tim Boury en zijn echtgenote Inge Waeles in 2011, dertien jaar later is hun geesteskind het absolute vlaggenschip van de vaderlandse topgastronomie.

Met sinds 2022 drie Michelinsterren die trots naast de voordeur van de statige villa langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare pronken. “Dit doet zóveel deugd”, glundert Tim Boury vanop het podium van de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

“Dit gevoel blijft uniek. We werken elke dag kei- en keihard en leggen de lat voor onszelf verschrikkelijk hoog. Het doet dan ook goed om die erkenning opnieuw bevestigd te zien.”

Totaalbeleving

“Samen met mijn echtgenote Inge, broer Ben en ons volledige team geven we het beste van onszelf om onze gasten een totaalbeleving te schenken. De perfecte gastvrijheid, het perfecte bord, het perfecte glas wijn… Mensen verwachten een totaalbeleving, wij schenken die.”

Dat zijn hoofdsommelier Mathieu Vanneste zich Sommelier van het jaar mag noemen, daar is Tim eveneens in de wolken mee. “Hij verdient dit, meer dan wie ook. Het is uniek wat hij kan én kent