Strandbar Bar B’O is geopend in Bredene. De nieuwe hippe strandbar wil mensen in een rustige sfeer laten genieten van de unieke omgeving tussen strand en duinen en koos bewust om het terras te verharden zodat jong en oud hier iets kunnen komen drinken of eten. Xavier Boey (22), van de gelijknamige bekende bouwfamilie in Bredene, staat samen met mama Annick Debaedt (50) in voor de uitbating.
Bredene is op vlak van strandbars een uitzondering aan de kust. De badplaats staat bekend als de the place to be om in alle rust te genieten van het strand en de duinen zonder een zeedijk of appartementsgebouwen die het zicht bepalen. Ook het strand werd voorbije jaren gevrijwaard van de komst van strandbars. Enkel aan de strandtoegangen is er telkens een concessie voor één uitbating. Aan strandpost 2 werd de strandbar afgelopen maanden volledig afgebroken en vernieuwd. De familie Boey, die de concessie in handen heeft voor drie bars, zal hier de uitbating opnieuw zelf in handen nemen. Xavier Boey (22) staat te popelen om bezoekers te ontvangen.
“Ik heb Hospitality gestudeerd aan Hotelschool Spermalie in Brugge. Ik werk al sinds mijn 15 jaar in de horeca. Ik wilde graag in die richting verdergaan en ik ben dan ook blij dat ik op deze locatie mijn passie kan uitoefenen. Dankzij mijn papa en broer is de bar ook echt prachtig geworden. We hebben ingezet op de Scandinavische sfeer met beige en witte kleuren en veel hout. We hebben ook bewust gekozen om het terras te verharden. We wilden de strandbar toegankelijk maken voor iedereen. Zo kunnen mensen met een rolstoel, maar ook oudere mensen hier gemakkelijker terecht. We merkten dat hier wel nood aan was. We zijn wel in de zandtinten gebleven zodat het terras nog altijd aansluit bij de omgeving”, licht Xavier toe.
Ook kleine gerechten
De bar is elke dag geopend vanaf 10 uur, behalve bij slecht weer. “We doen altijd open, tenzij het echt regenweer is. We zien dat er zelfs bij bewolkt weer nog altijd mensen zijn die iets komen drinken. Als het dan toch regent kunnen ze nog altijd terecht onder het afdak. We zullen ook zo lang mogelijk open blijven in het najaar.” Xavier serveert naast cocktails, koude en warme dranken, ook enkele kleine gerechten zoals een croque monsieur, patatas bravas en nachos om te delen. Er komt ook een spaghetti op de kaart zodat mensen iets kunnen eten.
Samen met mama
Xavier wil een rustige strandbar. “We zullen wel eens iets organiseren, maar we willen vooral dat mensen hier kunnen genieten van de rust en een drankje.”
De jonge twintiger had weinig zin om in de bouw te stappen zoals zijn familie. “Dat was niets voor mij. Ik hou meer van contact met de klanten en de sfeer in de horeca. Met zo’n uitzicht voelt het hier ook niet echt als werken. Ik werk hier op een unieke locatie aan de zee. Dat intrigeerde me wel. Ik ben ook blij dat ik dit met mijn mama kan doen. We hebben een hele goede band.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier