Delia’s bloemenwinkel opent net op tijd voor Moederdag in Blankenberge: “Dat konden we niet laten liggen”

Delia Persico (33) werkt vanuit het pand waar voorheen Bloemenhal, en nog daarvoor De Duindistel was gevestigd. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Met ‘Poppies by Delia’ maakte Delia Persico haar meisjesdroom waar in Blankenberge, en dat net op tijd voor Moederdag. “We zijn een combinatie van bloemenwinkel en tuincenter, maar willen vooral het verschil maken in kleur en originaliteit”, zegt ze vanuit de voormalige Bloemenhal in de Kerkstraat.

Delia Persico (33) werkt vanuit het pand waar voorheen Bloemenhal, en nog daarvoor De Duindistel was gevestigd. “Het is al zeker twintig jaar dat hier een bloemenzaak zit”, zo vertelt ze. Delia kwam er zelf ook wel eens een bloemetje kopen. “En zo kwam het dat we op een dag zagen dat het pand over te nemen stond. Da’s iets voor jou, zei mijn vriend: het is altijd al een stille droom van me geweest om een bloemenwinkel uit te baten.”

Snel gegaan

Delia trok op cursus, en vanaf zaterdag is het zover. “Ik maakte in bijberoep al wat boeketjes op bestelling. Vanuit ons tuinhuisje, wat op zich ook wel al een avontuur was”, glimlacht ze. “Nooit gedacht dat het plots allemaal zo snel zou gaan, maar kijk, hier staan we. Het voelt echt alsof ik erin ‘gesmeten’ ben, maar we konden Moederdag uiteraard niet zomaar laten liggen. Dat zou nogal een gemiste kans zijn geweest.” De winkel is opvallend ruim. “Mensen kunnen hier terecht voor een plantje van 3 euro, maar ook voor grotere kamerplanten. We zitten een beetje tussen bloemenwinkel en tuincenter in”, zegt Delia.

Werken met lokale producten

Verder wil ze graag het verschil maken in originaliteit. “Vooraan hebben we een kleurrijke giftshop met mooie droogboeketjes, een kleine selectie wijn, keramiek en geurkaarsen. We proberen zoveel mogelijk met lokale producten te werken. Het leuke aan bloemen is ook dat je er zoveel kanten mee op kan. Ik wil met ‘Poppies by Delia’ een beetje weg van de klassieke bloemenzaak”, klinkt het. En waarom ‘poppies’? “De klaproos is de geboortebloem van mijn dochter”, aldus Delia.

‘Poppies by Delia’ is gelegen in de Kerkstraat 292. Info: www.poppiesbydelia.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier