Koppel uit Brakel opent op 17 mei broodjeszaak Marlyn op de Bosmolens: “Straks komen we ook dichter wonen”

Lynoska en Mario leggen momenteel de laatste hand aan hun zaak. © Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Vrijdag 17 mei opent in de Meensesteenweg 188/1 een nieuwe zaak. En eentje met een verhaal. De uitbaters zijn afkomstig uit Brakel, maar vonden in het pand waar tot voor kort Optiek-huis was ondergebracht de ideale locatie om hun droom te verwezenlijken.

Optiek-huis is ondertussen verhuisd naar de voormalige bakkerij Geldhof, maar straks zul je dus broodjes kunnen kopen waar je vroeger voor een bril terecht kon. Het zijn Lynoska Beyens (50) en Mario Van Der Eycken (45) die hun schouders onder de zaak zetten. Marlyn verwijst naar hun voornamen. Het koppel huist nu nog in Brakel, maar is vast van plan om dichter bij of in Izegem te komen wonen. Mario is dakwerker en zal die job ook nog drie dagen per week uitoefenen, Lynoska was actief in de voedingssector. “Zowat 20 jaar geleden had ik al een eigen kledingzaak, maar mijn kinderdroom was altijd al om iets te doen met verse voeding. En die kans krijg ik hier nu. Dit pand vonden we via een immosite, de ligging leek ons ideaal. Voor de deur hebben we hier drie parkeerplaatsen, maar ook het Kerkplein is vlakbij.”

Warme reacties

Van verse gerechten wil Lynoska haar troef maken. “Ik bereid alles zelf. Van de soep, over de pastasalades tot de oven- en dagschotels. We zullen hier dus ook voluit mikken op de belegde broodjes, maar ook wraps en panini’s. Je kunt hier een pizza warm mee nemen, maar ook om thuis op te warmen. En op bestelling zijn er onze buffetten: broodjes, groenten, vlees of vis. ’s Morgens zul je hier ook ontbijtkoeken kunnen kopen, vergezeld van een warme koffie. Hier degusteren is door onze vergunning wel niet toegestaan, misschien kijken we daar op termijn wel voor. Maar we zien het vooral ook zitten. We maakten al wat kennis met mensen uit de buurt en we gingen al flyeren. De reacties zijn warm.”

Marlyn is iedere dag open van 6.45 tot 18.30 uur, op zondag van 8 tot 12.30 uur. Bestellen kan via 051 81 74 62, mail naar info@marlyn.be of via de Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier