“Ik moet mijn angst op het podium zien te overwinnen”

Justine Verhulst waagt zich aan Lady Gaga in de eerste aflevering.© VTM
Justine Verhulst waagt zich aan Lady Gaga in de eerste aflevering.© VTM
Redactie KW

Vanaf vrijdag 5 februari laat VTM een nieuw seizoen van The Voice van Vlaanderen op ons los. In de eerste aflevering zien we Justine Verhulst (18) auditie doen. De Zwevegemse waagt zich aan een akoestische versie van Bad Romance van Lady Gaga. “Mijn zelfvertrouwen is gegroeid, ja.”

The Voice van Vlaanderen keert terug met vier kleppers in de jury: Niels Destadsbader, Natalia, Tourist Le MC en Koen Wauters, met aansluitend ook Laura Tesoro. Het concept blijft echter hetzelfde: zangtalenten die een podium krijgen tijdens de Blind Auditions en een plekje proberen te veroveren in het team van één van de artiesten die zich hopelijk omdraaien. De opnames daarvoor dateren al van meer dan een jaar geleden, maar binnenkort starten wel nog de liveshows. Wie daarin te zien zal zijn, zal de komende weken nog moeten blijken, maar wel is al duidelijk dat Justine Verhulst mag aantreden in de eerste aflevering. In het dagelijks leven studeert ze biologie en muziek aan de Arteveldehogeschool in Gent.

“Ik krijg vaak vragen over die combinatie, ja”, glimlacht Justine. “Voor mij waren dat de twee interessantste vakken op school. Ik hoop na mijn drie jaar een master ‘muziek & podium’ te halen. Ik wil daar graag mee verder doen, maar een job als leerkracht biologie zie ik evenzeer zitten. Of de combinatie.”

Band Period

Justine is naar eigen zeggen al van kleins af aan gefascineerd door muziek. “Alleen had ik jarenlang heel veel stress om mezelf te laten horen voor mijn ouders, familie of vrienden. Dat is intussen wel al verbeterd, ook dankzij een bandje waar ik sinds kort inzit: Period. Een fijne groep, met twee gitaristen en een drummer. Vorige zomer konden we optreden in de straat en dat was wel zeker voor herhaling vatbaar.”

Ondanks de grote stressfactor waar ze mee worstelt, besloot Justine zich toch in te schrijven voor The Voice van Vlaanderen. “Veel vrienden zeiden dat ik dat wel zou kunnen, maar die stress was voor mij echt een struikelblok. Zeker omdat dat meteen op mijn stem slaat. Meedoen aan die Blind Auditions was echt een poging om die angst te overwinnen.”

Coach Niels of Koen

Hoe het afloopt, kan ze nog niet kwijt. “Maar het was wel stressen. Ik was ziek in die periode. Ik had griep en dat hoorde je ook aan mijn stem. Ik voelde dat ik niet zoveel kon tonen als anders, een opmerking die mijn vrienden ook maakten. Wie er zich mocht omdraaien? Mijn voorkeur ging in elk geval uit naar Niels en naar Koen. Ik vind het vooral sterk hoe Niels nooit heeft opgegeven en hij het daardoor gemaakt heeft. Hij heeft een indrukwekkend traject gevolgd en daar heb ik bewondering voor.”

De deelname aan The Voice was voor Justine een meer dan aangename ervaring. “Mijn zelfvertrouwen is er wel groter door geworden, ja. Ik wilde vooral mezelf tonen en zien hoe ver ik kon geraken. Omdat ik ziek was en mijn stem wat vervelend deed, was ik er niet helemaal tevreden over, maar ik trek me dan op aan dat verhaal van Niels. Nooit opgeven en dan komen we er wel. En dat mag al eens buiten je comfortzone zijn.”

The Voice van Vlaanderen, op vrijdag 5 februari om 20.40 uur op VTM.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.