Arie waagt zijn kans in The Voice van Vlaanderen: “Hier droom ik al jaren van”

Arie Moerenhout: “Ik schrok van mezelf hoe goed ik de zenuwen onder controle had.”© VTM
Arie Moerenhout: “Ik schrok van mezelf hoe goed ik de zenuwen onder controle had.”© VTM
Tom Gheeraert

Met een moeder die zanglerares was en een vader die de muziekacademie van Poperinge leidde, kon het niet anders dan dat Arie Moerenhout muziek in de genen heeft. Sinds een optreden op een personeelsfeest bij werkgever Transics heeft hij de microbe voor het zingen stevig te pakken. Vrijdag probeert hij dat te verzilveren in het nieuwe seizoen van The Voice van Vlaanderen op VTM.

De 42-jarige Arie Moerenhout woont in Poperinge in een nieuw samengesteld gezin met zijn verloofde Sylvie Paruys en vier kinderen: zijn twee dochters en haar zoon en dochter. Hij werkt al bijna veertien jaar als administratief bediende in de firma Transics in Ieper. Daarnaast volgt hij in het avondonderwijs een opleiding bouwkundig BIM aan Syntra West in Kortijk.

Benieuwd

Vrijdag zal televisiekijkend Vlaanderen kennismaken met Arie in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van The Voice van Vlaanderen. De deelnemers moeten proberen om juryleden Natalia, Koen Wauters, Tourist LeMC en Niels Destadsbader te overtuigen hun stoel om te draaien in de Blind Auditions. “Al jaren droom ik ervan aan The Voice deel te nemen”, vertelt Arie. “Ik was benieuwd naar de mening van een ervaren jury. Ik zing enorm graag, maar dat wil nog niet zeggen dat dit door iemand anders als positief wordt ervaren. Ik daag mezelf graag uit en na de steun van mijn partner en familie heb ik mijn kans gewaagd.”

“Ik koos voor een Engelstalige ballade, een nummer dat me nauw aan het hart ligt”

Zijn liefde voor muziek kreeg Arie mee met de paplepel. “Ik kom uit een muzikaal gezin”, vervolgt hij. “Mijn ouders (Marie-Thérèse Maesen en José Moerenhout, red.) hebben heel hun carrière aan muziek kunnen wijden. Mijn ma was sopraan in de Opera van Gent en leerde mijn pa daar kennen terwijl hij als klarinettist samen met het orkest de begeleiding speelde. Beiden gaven ook les, mijn ma als zangpedagoge en mijn pa als leraar klarinet. Het kan dan ook niet anders dan dat ik in mijn jeugdjaren mijn muzikale opleiding – zang en cello – heb gevolgd in de muziekacademie van Poperinge, waar mijn vader toen ook directeur was.”

“Ondanks de kansen van thuis uit heb ik jammer genoeg andere keuzes gemaakt waardoor de muziek wat op de achtergrond werd geschoven. Toch bleef ik in mijn vrije tijd zingen en heb ik mijn notenkennis onlangs opnieuw opgefrist om op de piano te starten. De microbe had ik pas echt te pakken na een optreden voor een personeelsfeest van het werk. Eenmaal je op een podium hebt gestaan wil je er nooit meer af.”

Stresskip

Welk nummer hij koos voor de blind auditions houdt Arie nog even geheim. “Ik koos voor een Engelstalige ballade, een nummer dat me nauw aan het hart ligt. Ik schrok van mezelf hoe goed ik de zenuwen onder controle had. Normaal ben ik een stresskip, maar je wordt door heel het team van The Voice op handen gedragen en klaargestoomd om er jouw moment van te maken. Een deelname kan ik iedereen aanraden.”

In ieder geval heeft Arie de smaak te pakken, al houdt hij zich voorlopig op de oppervlakte als het over zijn muzikale ambities gaat. “Ik blijf in ieder geval zingen en hoop om ooit mezelf te kunnen begeleiden op de piano. Dit is mijn grootste droom!”

The Voice van Vlaanderen, vrijdag om 20.40 uur op VTM.

Hier kan je nog meer kandidaten van The Voice leren kennen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.