Tobe Vandekerckhove verdedigt onze eer in liveshows van ‘The Voice’

Tobe Vandekerckhove.© foto VTM
Tobe Vandekerckhove.© foto VTM
Redactie KW

Tobe Vandekerckhove (19) slaagde erin om door te stoten naar de liveshows van VTM’s muziekwedstrijd ‘The Voice van Vlaanderen’. De Tieltenaar belooft alvast het beste van zichzelf te geven tijdens het liveoptreden en hoopt op de steun van zijn fans.

Vorige week kwamen we te weten welke deelnemers een plaatsje in de liveshows van ‘The Voice van Vlaanderen’ veroverden. Tobe is opgelucht dat hij eindelijk het nieuws en zijn vreugde kan delen. “Ik wist het al vóór de eerste aflevering van ‘The Voice van Vlaanderen’ op televisie uitgezonden werd, omdat de opnames al dateerden van vorig jaar. Al die tijd moest ik mijn prestaties geheimhouden. Dat was voor mij het moeilijkst. Ik wou zo graag mijn euforie uitschreeuwen, maar uiteindelijk kon ik enkel aan mijn hond mijn geheim toevertrouwen”, lacht Tobe. “Nu iedereen op de hoogte is, krijg ik heel wat leuke reacties en hoef ik niet meer te doen alsof. Een enorme opluchting.”

Tobe had de impact van de muziekwedstrijd onderschat. “Mijn eerste optreden vond ik het beste. Toen zong ik puur en slaagde ik erin om mensen te ontroeren. Ik herinner me nog het moment waarop twee coaches zich omdraaiden. Dat voelde als een overwinning. Ik kreeg ook heel wat lovende commentaren. Maar daarna viel ik van mijn roze wolk. Op een bepaald moment besefte ik dat ik omringd was met tal van sterke kandidaten en sloeg de angst toe. Van de knock-outronde herinner ik me niets meer. De stress sloeg me om het lijf van zodra ik op het podium stond. Ik was enkel nog bezig met het idee dat het mijn laatste optreden kon zijn. Ik vergat te genieten, waardoor ik mij niet vol overgave kon storten op mijn nummer.”

Steun van Niels

Dankzij de steun van zijn coach Niels Destadsbader vond Tobe zijn goed gevoel terug. “Niels belde me enkele keren op en gaf me tips hoe ik met die druk moest omgaan. Ik was enorm geïntimideerd door het wedstijdgehalte en dat is dankzij Niels veranderd. Tijdens de repetities was ik heel positief verrast van de ondersteuning die ik van Niels kreeg. Niels is heel geëngageerd en doet er echt alles aan om zijn team naar een hoger niveau te tillen.”

Tijdens de liveshows wil Tobe het beste van zichzelf geven door te doen waarin hij zo goed is. “Ik ga in mijn song kruipen, zodat ik het gevoel naar het publiek kan overbrengen. Ik besef dat dit mijn sterkte is. Ik krijg zoveel steun en leuke reacties en dat motiveert me extra. En uiteraard hoop ik dat ik veel stemmen krijg van het publiek. Wie me wil steunen, mag altijd stemmen tijdens de liveshows.” (TV)

Volgende ronde

De droom van Tobe Vandekerckhove duurt minstens nog een optreden langer. Met een ijzersterke vertolking van het aangrijpend nummer ‘Another Day in Paradise’ van Phil Collins tijdens de eerste liveshow, verzekerde de jonge Tieltenaar zich van de volgende ronde in VTM’s muzikale talentenshow ‘The Voice van Vlaanderen’. Hij stond op het podium als een ervaren rot en evenaarde zijn sterke prestaties van de blind auditions.

Niels was alvast enthousiast over de prestaties van Tobe. Na wat mindere songs tijdens de battle en de knock-outronde, gaf Niels aan dat hij ervan overtuigd was dat Tobe recht had op een plaatsje in de liveshows. Tobe stelde Niels niet teleur en liet vrijdag zien dat hij heel wat muzikaal talent heeft. Misschien zaten de relaxatieoefeningen van Ingeborg er wel voor iets tussen.

Voor Tobe was het bang afwachten tot het eind van de show. Dankzij de keuze van de kijker veroverde hij zijn plekje in de volgende ronde. Een duidelijk geëmotioneerde Tobe kreeg zijn emoties nauwelijks onder controle na het verdict van de kijker.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.