Tobe Vandekerckhove in The Voice van Vlaanderen: “Mensen meenemen in mijn muziek”

Tobe Vandekerckhove zingt ‘Wicked Game’ van Chris Isaak.© foto VTM
Tobe Vandekerckhove zingt ‘Wicked Game’ van Chris Isaak.© foto VTM
Redactie KW

Tobe Vandekerckhove (18) dingt vanavond, vrijdag 5 maart, mee naar een plaats in de volgende ronde van The Voice van Vlaanderen, de populaire muziekwedstrijd van VTM. De Tieltenaar zal alvast het beste van zichzelf geven om de coaches te overtuigen.

De 18-jarige Tobe Vandekerckhove is niet aan zijn proefstuk toe in de wereld van de showbusiness. “Ik heb één seizoen meegedraaid in ‘#LikeMe’, een serie die uitgezonden wordt op Ketnet. Acteren is een passie die ik sowieso wil uitbouwen. Ik volg momenteel een acteursopleiding in Utrecht. Het liefst wil ik muziek combineren met theater en acteren. Mijn deelname aan ‘The Voice’ is een uitgelezen kans om te kijken hoe ver ik kan geraken.”

De opnames dateren al van een tijdje geleden. Tobe geeft toe dat hij enorm zenuwachtig was toen hij het podium op moest. “Het was een enorm zenuwslopende dag. Het feit dat ik de laatste deelnemer was, maakte dat alleen maar erger. Ik zat in één grote ruimte met alle andere kandidaten. Ik hoorde maar van enkele deelnemers dat er iemand gedraaid had. De coaches drukten selectief en doordacht. Toen mijn naam afgeroepen werd, moest ik eerst door de ondertussen bekende, dikke deur vooraleer ik op het podium kon. Op dat moment kon ik echt wel doodgaan van de spanning. Eens op het podium kijk je dan op vier leuningen en denk je constant aan wie al dan niet zou drukken op de knop.”

Eigenheid creëren

“Maar van zodra de pianist startte, vielen de zenuwen weg. Dan kroop ik in het nummer en deed ik waar ik goed in ben. Ik had niets te verliezen en probeerde mijn gevoel over te brengen. Want als het gevoel ontbreekt, dan verlies je sowieso een bepalende factor. Ik zing graag verschillende genres. Ik vind het belangrijk om mensen mee te nemen in mijn muziek. Maar toch kunnen de zenuwen de act beïnvloeden. Eens die de overhand nemen, is het moeilijk om je stem onder controle te houden.”

“Ik had niets te verliezen en probeerde mijn gevoel over te brengen”

Tobe brengt het nummer ‘Wicked Game’ van Chris Isaak. “Ik heb geprobeerd om mijn eigen versie van het nummer te maken. Ik wilde niet zomaar kopiëren, maar eigenheid creëren. Veel mensen kennen het nummer. Net daarom wil ik mijn eigen accenten eraan toevoegen. Ik had ook geen voorkeur voor een bepaalde coach. Die wou ik op het moment zelf kiezen. Ik wilde luisteren naar de reden waarom ze voor mij gedrukt hadden en op basis daarvan een keuze maken. Niels Destadsbader heeft dan weer een streepje voor, omdat hij een West-Vlaming en bovendien een heel sympathieke gast is.”

Leuke reacties

“Ik ben blij dat ik al deze kansen krijg. Toen ik op Instagram mocht aankondigen dat ik deelneem aan ‘The Voice’ kreeg ik heel wat lieve en leuke reacties van mensen met wie ik me heel graag wil laten omringen. Daarvoor ben ik enorm dankbaar.” (TVW)

Wie Tobe aan het werk wil zien, kan vrijdag 5 maart om 20.40 uur op VTM kijken naar The Voice van Vlaanderen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.