Lies Verhulst uit Ingelmunster waagt haar kans in The Voice van Vlaanderen

Lies Verhulst. (foto VTM)©vtm
Lies Verhulst. (foto VTM)©vtm
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Lies Verhulst is op vrijdagavond 12 februari te zien in de Blind Auditions van ‘The Voice van Vlaanderen’. Op 16-jarige leeftijd deed ze al eens mee. Of de jury zich omdraaide, blijft nu nog een geheim. “Persoonlijk vind ik wel dat ik mijn lied goed kon brengen”, zegt Lies.

Lies (25) is de dochter van Filip en Nancy Verhulst-Goemaere uit de Oostrozebekestraat. Filip en Nancy zijn bekende Ingelmunsternaren, want ze runnen de kinderdagverblijven ‘t Kabouterhuisje en ‘t Droomhuisje. Lies zit in het laatste jaar dagonderwijs voor maatschappelijk werk aan Vives in Kortrijk. Haar vriend Cédric Vandenbroucke woont eveneens in Ingelmunster. Lies is al minstens tien jaar bezig met muziek. “Het begon voor mij op 16-jarige leeftijd toen ik deel uitmaakte van Young Artist Academy van Studio 100 in Schelle. Iedere week trok ik meerdere keren naar Schelle voor zowel zang- als danslessen. Ik deed dat vier jaar. Ik leerde er veel bij”, bekent Lies.

Belgium’ Got Talent

Terwijl Lies bij Studio 100 ervaring opdeed, zat ze niet stil en leerde ze – dankzij Young Artist Academy – ook Belgium’s Got Talent kennen. De groep deed immers mee en dus kwam Lies eveneens op tv. Lies was 16 toen ze al een eerste keer deelnam aan ‘The Voice van Vlaanderen’. “Toen geraakte ik maar tot in de voorronde. Ik vond dat wel spijtig, maar ik was toen nog jong. Anderhalf jaar geleden zei mijn ma dat ik mij best nog eens inschreef voor ‘The Voice van Vlaanderen’. Ik volgde haar raad op met als resultaat dat je mij nu vrijdag kan zien op tv. Vorig jaar werden deze opnames al coronaveilig ingeblikt.”

“Van zodra ik die trap opstapte, gierden de zenuwen door mij”

De Ingelmunsternaren kennen Lies ook als Lisa-May, een muzikaal project dat ze in 2017 deed en dat een tweetal jaar duurde. In die periode bracht ze twee singles uit. Lies won ook ooit de wedstrijd ‘Talent van Vlaanderen’. “Ik ben nooit gestopt met zingen, ook niet vorig jaar toen corona alles stil liet vallen”, vervolgt Lies. “Ik kan van het zingen immers geen afscheid nemen. Ik heb thuis een programma op mijn computer, waarmee ik eigen demo’s kan maken. Ik probeer mij dus muzikaal bezig te houden. Voor mezelf is het al van december 2019 geleden dat ik nog eens op een podium stond. Toen mocht ik optreden tijdens de kerstmarkt in Ingelmunster.”

Muzikaal doel

Bijna tien jaar later staat Lies nogmaals op het podium van ‘The Voice van Vlaanderen’. Een verschil met haar eerste deelname? “Als je 16 jaar bent, ben je natuurlijk ontgoocheld wanneer het niet lukt. Nu kijk ik daar op een andere manier naar. Jongeren die deelnemen aan ‘The Voice Kids’ doet dan vooral puur voor het plezier. Ben je geselecteerd voor ‘The Voice van Vlaanderen’, dan doe je mee omdat je een muzikaal doel hebt. Ik zing graag en blijf graag zingen. Ik ben op dat gebied terminaal ziek”, lacht Lies, die toegaf dat ze nerveus was voor de opname.

Stress

“Ik heb altijd stress. Dat zal nooit verdwijnen. Je zit in die sfeer van zo’n opnamedag. Alle kandidaten zitten samen. Je leeft naar je eigen optreden, naar die enkele minuten dat je op het podium kan staan en kan bewijzen dat je een sterk lied brengt. Van zodra ik die trap opstapte, gierden de zenuwen door mij. Maar persoonlijk vind ik wel dat ik mijn lied goed kon brengen. Ik zing ‘You don’t do it for me anymore’ van Demi Lovato. Een heel emotioneel nummer. Of ik schrik had dat er niemand van de jury zich zou omdraaien? Daar denk je automatisch aan, zelfs als je aan het zingen bent. Dat is maar logisch.”

Lies studeert binnenkort af. “Dan heb ik meer vrije tijd om mij te focussen op mijn muziek. Ik deed dat altijd graag en blijf dat graag doen. Ik zal dus verder muzikaal actief blijven. Wie weet krijg ik door ‘The Voice van Vlaanderen’ nieuwe kansen en leer ik nieuwe mensen kennen…” (Patrick D.)

Vrijdag 12 februari vanaf 20.40: ‘The Voice van Vlaanderen’ op vtm.

Hier kan je nog meer kandidaten van The Voice leren kennen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.