Parsidance in Rumbeke wil knallen met uitsluitend Belgisch dj-talent

Parsidance maakt zich op voor de zevende editie. Het grootste openluchtfestival van Roeselare en omstreken behoudt haar succesconcept, maar kiest dit jaar enkel voor dj’s met een Belgisch paspoort.

Bij Parsidance hopen ze opnieuw 3.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Zittend van links naar rechts zien we Olivier Lefranc, Eva Baert en Lowie Gryspeerd. Staand Michiel Denecker, Tim De Bree en Michiel Flipts. (foto SB) © (foto SB)

“Vorig jaar kenden we een succeseditie met een 3.000-tal bezoekers”, vertelt Tim de Bree, mede-organisator en dj. “Dat lijkt ons ook het maximum om het gezellig te houden, dus gaan we gewoon opnieuw voluit voor 3.000 gelukkige feestvierders. De samenwerking met stad Roeselare was ook dit jaar opnieuw top. De politie had vorig jaar weinig werk, hoewel ze streng controleerden. We hopen dat dit ook dit jaar het geval zal zijn.”

Ecologische voetafdruk

“Net zoals vorig jaar zijn er opnieuw vier podia”, vervolgt Tim. “Dixieland, het podium voor de liefhebber van het lichtere muziekgenre, maakt opnieuw haar opwachting. Het thema wordt 1001 nachten. Vorige editie kregen we te kampen met een wolkbreuk waardoor we dit jaar meer geïnvesteerd hebben in overkappingen en vloeren om iedereen zo droog mogelijk te houden.”

“Zoals gewoonlijk laten we lokaal talent het publiek opwarmen vooraleer we de echte kleppers laten spelen”, gaat Tim verder. “Met Joyhauser hebben we aanstormend technotalent beet dat, als ze zo doorgaan, voor ons al te hoog gegrepen zouden zijn om te boeken volgend jaar. Lefto is de allergrootste dj gekend voor funk, hiphop, RnB en disco en is het resultaat van onze topsamenwerking met Pelzen. Average Rob is vooral gekend bij de jeugd met zijn vlogs voor onder andere Humo en Studio Brussel. Hij zal MC zijn op de mainstage wanneer Omdat het kan Soundsystem draait. Dj Yolotanker is ook een gekende dj bij de jeugd met zijn knotsgekke platenkeuze en remixen.”

“We kozen bewust voor Belgische dj’s omdat we weten dat er genoeg talent op eigen bodem rondloopt om ons publiek te verwennen. We kozen er misschien ook voor omdat we dit jaar geen ecologische bekers hebben en zo verlagen we toch onze ecologische voetafdruk”, grapt Tim.

Fietsenparking

Parsidance vindt plaats op zaterdag 20 april op de terreinen van Scouts Rumbeke, Koestraat 20. Kaarten kosten momenteel nog 18 euro, vanaf 1 april is dat 19 euro. Of er kaarten aan de deur verkocht zullen worden, kon de organisatie momenteel nog niet bevestigen. Tickets zijn enkel online verkrijgbaar op www.parsidance.be of www.facebook.com/Parsidance. De mainstage opent om 11 uur waarna de andere podia volgen om 13 uur. De laatste plaat wordt om 1 u. 30 gedraaid.

De Pastoor Slossestraat zal verkeersvrij worden gemaakt. Wanneer daarnaast de fietsenparking op het festivalterrein volzet raakt, zal een tweede fietsenparking beschikbaar zijn aan den Hazelt. Buurtbewoners die nog vragen over hebben kunnen op dinsdag 2 april om 19.30 uur langskomen in de lokalen van de scouts voor een woordje uitleg.

(TP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.