Max V staat zaterdag op het hoofdpodium van Highlight Festival

Max V tijdens een eerdere editie van Highlight Festival. (foto SN Photography)
Anton Peene Reporter

Op Highlight Festival krijgen zaterdag ook enkele lokale dj’s de kans om hun kunnen te tonen. Een van hen is Maxime Verstraete (22). Hij begon zijn dj-carrière destijds op 16-jarige leeftijd en groeide uit tot een vaste waarde in Ieper, Kortrijk en Gent.

Maxime Verstraete is geboren en getogen in Ieper. Muziek vormt een rode draad door zijn leven en op zijn zestiende startte zijn dj-carrière. “Ik moest nog een alter ego vinden en koos met Max V uiteindelijk voor een verkorte versie van mijn naam”, vertelt Maxime, die in oktober 23 jaar wordt. “Zeven jaar geleden kreeg ik mijn eerste kans in wat toen nog de Vage Belofte heette. Ik mocht toen invallen voor collega en vriend Lennert Vintevogel (medeorganisator van Highlight,red.). Ik kreeg het café aan het dansen en bleef nieuwe kansen krijgen. Zo mocht ik iedere vrijdag een afterschoolparty doen en de bal ging verder aan het rollen. Ook nu ben ik nog een vaste waarde in RIBA. Het groeide verder met verjaardagsfeestjes, fuiven in de Fenix en andere festiviteiten. In 2018 ging ik in Kortrijk studeren en ook daar kon ik aan de slag als dj in ‘t Kanon. Via via kwam ik in Gent terecht en had ik daar op dinsdag en woensdag mijn vaste avonden achter de draaitafel.”

“Highlight is voor mij een thuismatch, ik kan er met de fiets naartoe”

De zomer was iets kalmer voor Maxime, september vormt de start van een drukkere periode. “Met meteen een thuismatch. Ik kan er met mijn fiets naartoe”, lacht hij. “Het zal de derde keer zijn dat ik op de line-up sta en voor de tweede keer op de Main Stage. Mijn set start al om 12 uur en ik zal nadien ook de hele dag blijven om samen met vrienden verder te feesten. Organisatoren Lennert en Niels zijn goeie vrienden en mocht ik niet op de line-up staan, had ik er ongetwijfeld ook naartoe geweest als bezoeker. Mijn stijl is allround, ik pas me steeds aan het doelpubliek en setting aan. Op het middaguur komt alles nog wat op gang en dus zal het meer opbouwende muziek zijn. Na Highlight zal ik ook weer meer in Kortrijk draaien”, aldus Maxime, die op 1 september start als web developer in Poperinge, flexijob doet bij café De Margriet en samenwoont met zijn vriendin Zoé Van Hoorne. “Ik wil haar graag nog even bedanken, want ik ben soms weinig thuis tijdens de weekends. Gelukkig steunt ze me ten volle.”

Meer info: volg Max V op Facebook. www.highlightfestival.com. Highlight Festival is dit jaar op 1 en 2 september.