“Nog meer aandacht voor line-up”: Zesde Highlight Festival mikt dit jaar op 13.000 bezoekers

We zien de organisatoren van Highlight Festival bij de Main Stage van de vorige editie, met v.l.n.r. Lennert Vintevogel, Jeroen Crombez, Jordy Bequoye en Niels Pierpont. © gf
Anton Peene Reporter

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september is er opnieuw Highlight Festival langs de Zuiderring in Ieper. Nieuw dit jaar is dat live-avond op vrijdag ingeruild wordt voor een dance-avond. Het thema wordt Mirror of Illusions en met Regi, Pat B en Used worden de eerste namen al aangekondigd.

Eind vorige week was er de jaarlijkse partneravond bij hoofdsponsor Clarebout Potatoes. “Daar stelden we onze plannen voor 2024 voor”, zegt Lennert Vintevogel (27), die samen met Jordy Bequoye, Jeroen Crombez en Niels Pierpont al sinds de eerste editie Highlight Festival mee organiseert. “Dit jaar kiezen we voor het thema ‘Mirror of Illusions’. Er zal dus creatief gewerkt worden rond spiegels en illusies.”

Vorig jaar was er op vrijdag Highlight Live, dit jaar wordt het iets anders. “Het live-gebeuren valt weg. We focussen op twee dagen Highlight Festival in de plaats. Op vrijdag 6 september wordt het hoofdpodium de Babafest-tent van zaterdag en we openen ook een tweede tent: de 90’s retrotent. Zaterdag 7 september gaan alle vijf de podia open volgens het bekende recept. Er zijn ook weer twee viptenten voorzien.”

Ticketverkoop

“We investeren dit jaar nog meer in de line-up en werken samen met een digitaal marketingbureau om nog verdere stappen te zetten in onze communicatie. Ik kan al meegeven dat Regi, Pat B en Used naar Highlight Festival komen. Andere namen volgen snel. Volgende week start onze ticketverkoop. We willen dit jaar nog meer focussen op de combitickets, dat geeft dus toegang voor de beide dagen. Vorig jaar haalden we net geen 12.000 bezoekers. Dit jaar mikken we op 13.000.”

De locatie aan de Zuiderring blijft ongewijzigd voor deze zesde editie van Highlight Festival. “Dit jaar blijven we nog op dezelfde plek, maar het is voorlopig de laatste keer. Door een bepaalde wetgeving rond gewassen moeten we volgend jaar tijdelijk op zoek naar iets anders. We hebben al iets op het oog in dezelfde buurt. In de toekomst willen we dan wel graag terugkeren naar de huidige locatie.”

Tickets: highlightfestival.com.