https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Het Dranouterparcours van Stefaan: “Afsluiten in schoonheid”

Stefaan Dehaerne
Stefaan Dehaerne Medewerker KW Westhoek

Drie dagen lang serveert muziekliefhebber Stefaan Dehaerne, medewerker van Het Wekelijks Nieuws, u zijn menu op festival Dranouter. Vandaag: de slotdag.

Op de dag des heren beginnen we er ook weer vroeg aan. Zondag starten we immers om 12 u. in de kerk waar Sarikia de laatste festivaldag op gang trekt. Mysterieus, want op de festivalwebsite is er geen info van haar te vinden en ook op het wereldwijde web vind je nagenoeg niets. Ook dat trekt aan! We proberen ook Brent Beukelaar (12 u.) met een zondags bezoekje te vereren in de Voute. Tweede keer te gast op Dranouter: hoogste tijd voor onze eerste ontmoeting dus met de BB King van het Vlaamse lied. Voor meer luisterliedjes trekken we om 13.30 u. naar de mainstage waar Jan De Smet & zijn 2 Centimeters zich (in navolging van vorig jaar) opnieuw wagen aan een meezingconcert. Je kon je suggesties eerder reeds doormailen. Het wordt dus een beetje jukeboxgedoe en daar houden we wel van! We zingen de longen uit ons lijf en blijven ook voor het volgend concert in de mainstage. Nahko and Medicine For The People (14.30 u.): als je al een kater had, dan ben je na een paar van hun muzikale ‘taptjes’ zeker genezen! Tijd om weer even uit te blazen na al die ambiance. Dat doen we in de kerk op de tonen van het Naragonia Quartet met o.a. mandola, gitaar en viool. Deze Belgische band heeft sedert 2003 al heel wat van Europa met hun muziek verblijd. Stil zitten in de kerk wordt op hun folktonen ook weer een hele opgave.

Een beetje jukeboxgedoe, daar houden we wel van

De opgespaarde danskriebels kunnen we dan loslaten bij The Eskies (15.30 u.) in de Clubstage. Deze Ierse gasten kennen we nog niet, maar volgens de organisatoren kunnen ze wel eens de verrassing van het festival worden. Eens gekeken op hun website en ze hebben alvast een heel drukke concertagenda: van juni tot oktober treden ze bijna 50 keren op! We sparen onze energie en blijven in de Clubstage. Jan Wouter Van Gestel zegt dat alles goed gaat met zijn Tout Va Bien (17.30 u.). Alleen al voor zijn interpretatie van ‘Ne Me Quitte Pas’ een bezoekje meer dan waard.

Altijd met bravoure, maar steeds vol liefde gebracht: dit wordt de kers op de festivaltaart!

Onze laatste festivaldag doen we het op ons gemak. Dat betekent vanaf 18.30 u. twee concerten na elkaar in de mainstage. De sympathieke New Yorkse Suzanne Vega (haar 4de keer op Dranouter) en het unieke stemgeluid van Michael Kiwanuka (‘Home Again’ weet u wel) moeten we aan u niet meer voorstellen. Dat wordt genieten in het kwadraat! Het Dranouter Festival sluiten we af in schoonheid met Vlaanderens populairste volkszanger: Guido Belcanto. Dertig jaar lang weet hij al het publiek te bekoren met muzikale pareltjes die steeds een diepere bodem hebben. Altijd met bravoure, maar steeds vol liefde gebracht: dit wordt de kers op de festivaltaart! Wie nog energie over heeft, kan uiteraard nog blijven voor ZAZ. De Française Isabelle Geffroy heeft al zeker 3 miljoen albums verkocht in meer dan 50 landen. Haar meest recente studioalbum (‘Paris’) is een ode aan de lichtstad. Waarom ook niet blijven voor dit concert als eerbetoon aan alle slachtoffers van terrorisme en oorlogsgeweld? Dranouter Festival en wij mogen gerust een sterk signaal de wereld in sturen! Bedankt dat je erbij was!

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.