Maarten Desmet is een deejay van dertig jaar die binnenkort verhuist naar Amerika. In de eerste plaats om bij zijn Amerikaanse vrouw in te trekken, maar ook voor zijn carrière is het mooi meegenomen.
‘The American Dream’ lokt elk jaar nog enkele honderden landgenoten naar het Amerikaanse continent. Zo emigreert Maarten Desmet, beter bekend als deejay Matar van Point. Blank naar het Amerikaanse Chandler, een stad in de zuidelijke staat Arizona. Al doet hij het vooral voor de liefde voor zijn vrouw Aria en de dubstepmuziek. Voorlopig woont de Bissegemnaar nog even in Melle, want de verhuizing verloopt heel wat minder eenvoudig dan hij aanvankelijk had gedacht. “Mijn vrouw heeft de Amerikaanse nationaliteit en omdat we getrouwd zijn, had ik op een heel eenvoudige procedure gehoopt. Er komt echter een hele rompslomp bij kijken. Waarschijnlijk zal ik in december of januari naar daar reizen om de verhuizing te plannen om die in maart of april uit te voeren.”
‘Gyal Dem’
Voor hij met Point. Blank carrière had gemaakt, was Maarten geluidstechnicus op evenementen en festivals. Af en toe klust hij noodgedwongen nog eens bij. “Rondkomen als deejay is in België niet mogelijk. Hier is het meer voor de fun. Ik hoop dat zoiets in Amerika wel te doen zal zijn. De markt daar is in ieder geval gunstiger en ze feesten er elke dag van de week.
Dubstep is er als genre veel populairder. “Bij ons leeft het nog, maar is de boomperiode voorbij. Mijn laatste EP Gyal Dem doet het niet slecht en in de States herkennen ze mijn beats. Dat is een geweldig gevoel.”
Wereldbeeld verbreed
Maartens verhuizing is meer een ‘tot ziens’ dan een echt afscheid, want elk festivalseizoen is Maarten terug in België en dat niet alleen voor de muziek. “Mijn vrienden en familie zal ik het meest missen, het is dus logisch dat ik hen van tijd tot tijd nog eens wil bezoeken. Mijn ouders, Lieven Desmet en Mie Polfliet, hadden de verhuizing gelukkig al een tijdje zien aankomen. Vroeger waren zij erg katholiek, maar mijn job heeft hun wereldbeeld er veel breder op gemaakt.”
Bij een verhuizing naar de andere kant van de wereld moeten keuzes gemaakt worden, maar één iemand mag in geen geval achterblijven. “Mijn hond, een tien jaar oude buldog, gaat sowieso mee.”
(RDM)
Muziek
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier