Jonge Sijseelse band Goe Poeier brengt eerste single en videoclip uit

Goe Poeier, de rockband met vooral Sijseelse roots, bracht deze week een eerste single uit én gooide er meteen ook een professionele videoclip tegenaan. Het nummer ‘Gamblin’ Man’ is best wel een oorwurm en werd geschreven door gitarist Matteo Rasemont.

Goe Poeier bestaat uit v.l.n.r. Ibe Deduytschaever, Matteo Rasemont, Rune Deduytschaever, Angello K.Atim en Jaffe De Naegel. © Davy Coghe

Wie al eens langskwam op het Straatmuziekfestival Damme of op Statierock in Sijsele, kan de band Goe Poeier, met een bijzonder jeugdige samenstelling van tieners, mogelijk al kennen. Voor wie ze nog niet kent: Goe Poeier bestaat uit vijf gemotiveerde, jonge muzikanten.

Angello K. Atim (15) is de zanger, Matteo Rasemont (15) is gitarist, Iebe Deduytschaver (14) is drummer terwijl zijn tweelingbroer Rune bassist van dienst is en Jaffe De Naegel (18) de saxofoon bespeelt. Rune en Iebe wonen in de Maldegemse deelgemeente Kleit, niet ver van Sijsele, terwijl de andere bandleden van Goe Poeier in Sijsele wonen.

Robuuste verschijning

“We kenden elkaar al een tijdje via school of de sportclub, maar pas in september 2018 besloten we een band op te richten”, zegt Matteo Rasemont. De naam was even zoeken, maar het werd uiteindelijk dus ‘Goe Poeier’, niet genoemd naar het gelijknamige album van Urbanus, maar wel naar de robuuste verschijning van de gitarist.

“In de volksmond werd immers gezegd ‘amai, zo’n vent; die is met goe poeier gekweekt…’“, lacht Matteo’s moeder Ann Vannevel.

Blues en rock-‘n-roll

Na experimenteren met verschillende genres zoals hardrock, rockabilly, reggae,… waren de leden het eens dat blues en rock-‘n-roll hen het beste lag. Het nummer ‘Gamblin’ Man’ is dan ook een echt rocknummer.

‘Gamblin’ Man’ werd geschreven door gitarist Matteo en is opgenomen in studio Fuzzyopolis in Sijsele. In deze muziekstudio kunnen de bandleden terecht voor hun repetities, opnames en vooral ook voor goede raad van doorwinterde muzikanten.

Videoclip tijdens coronacrisis

Gamblin’ Man werd al in februari opgenomen, maar de coronacrisis stak een stokje voor de release. “Tijdens de eerste lockdown staken we de koppen bijeen en ontwikkelde zich het idee van een script voor een videoclip”, vertelt Matteo Rasemont.

Uiteindelijk was het manager, producer en regisseur Nicolas Cherlet uit Sint-Rita (Damme, red.) die de volledige uitwerking in goede banen leidde. “Het mooie eindproduct heeft Goe Poeier dan ook voor een groot deel aan hem te danken. De videoclip is te bekijken op de Facebookpagina, het YouTube-kanaal en de Instagrampagina van Goe Poeier.”

Lees verder onder de videoclip

https://www.youtube.com/watch?v=YULvii0JwfE

De band was in Damme dus al te zien op het Straatmuziekfestival en op Statierock, maar ook op Music Masketeers in Adegem en zelfs ook live bij de productie ‘Roest’ van theater Rostune in Sijsele. Wie dit jong muzikaal geweld graag een podium wil aanbieden of meer info wil, kan terecht op goepoeierband@gmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.