Leffingeleuren tussen 10 en 26 september weer in ‘open tent’

De ‘open tent’ verrijst ook dit jaar weer op het Leffingeleurenplein. © Luc Cassiman
Hannes Hosten

Leffingeleuren duurt dit jaar maar liefst zeven dagen. Tussen 10 en 26 september komen artiesten als Altin Gün, Amenra, Goose, Sophia, Mauro, Absynthe Minded, Mooneye, Dijf Sanders, Warmduscher, Preuteleute… naar het podium dat net als vorig jaar in een ‘open tent’ in hartje Leffinge staat.

“Vorig jaar dienden we Leffingeleuren in extremis te vervangen door een alternatief: ‘Op en Tent’ was geboren. Het werd een geslaagde concertreeks, een coronaproof event voor maximaal 400 mensen per avond, zittend in bubbels”, zegt Lode Pauwels van de organiserende Muziekclub De Zwerver.

“Dit jaar kan er meer, dankzij de vergevorderde vaccinatiecampagne. We kozen ervoor om opnieuw een open concerttent te plaatsen, opnieuw drie weekends. Naast de concerten zorgen we voor een onvervalste festivalsfeer, een gezellig terrein met ook ruimte buiten de tent, eetstandjes, bars… In totaal organiseren we zeven dagen, afwisselend concertavonden en festivaldagen.”

Drie weekends

“Als concertavonden stippen we vooral Goose en Amenra aan. De festivaldagen situeren zich in het middelste van de drie weekends, met onder meer internationale namen als Sophia, Beak>, Jozef Van Wissem en Warmduscher naast Mauro, Absynthe Minded, Mooneye, The Germans, The Haunted Youth en Girls In Hawaii. Ook de openingsdag heeft heel wat te bieden met onder andere Altin Gün, Derya Yıldırım & Grup Şimşek, Susobrino en Dijf Sanders. Op zaterdag 11 september komt Preuteleute langs.

Het festivalterrein met de open concerttent bevindt zich op het Leffingeleurenplein, daar waar vroeger ook al de grote concerttent stond. De ticketverkoop start nu zaterdag 7 augustus om 12 uur. Er zijn enkel dagtickets. Houders van een Z-pas krijgen 2,5 euro korting. Ook wie minstens drie tickets voor verschillende dagen koopt, geniet een combi-korting van 2,5 euro per ticket. De voorverkoopprijzen variëren tussen 25 en 30 euro.