Bart Tommelein legt klacht neer nadat onbekenden valse stickers van ‘Trots op Oostende’ op monumenten plakken

Op een aantal plaatsen in Oostende zijn valse stickers van de kartellijst Trots opgedoken. © efo
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Bij de politie werd een klacht ingediend rond het onrechtmatig gebruik van het logo van ‘Trots op Oostende’. Aanleiding zijn de valse stickers die op een aantal monumenten werden geplakt afgelopen weekend.

Op een aantal plaatsen in Oostende zijn valse stickers van de kartellijst Trots opgedoken. Het gaat onder meer om de muur aan de Japanse tuin, de Koninklijke Gaanderijen, de Nieuwe Gaanderijen en aan de Wellingtonrenbaan.

Het gaat daarbij om het logo van de partij afgedrukt op papier en met lijm aangebracht. Het is duidelijk dat het niet gaat om een actie van de kartellijst. In het heetst van de kiesstrijd wordt de kartellijst van Open VLD, Groen en CD&V geviseerd op één van de belangrijkste thema’s in deze kiesstrijd: het thermendossier en bij uitbreiding enkele monumenten.

“Om ons te beschadigen”

Lijsttrekker Bart Tommelein : “De stickers zijn niet van ons. Men drukte ze zonder ons medeweten en plakte ze op monumenten om ons te beschadigen.”

Tommelein legt klacht neer tegen onbekenden : “Het is niemand van ons. Dit is het zoveelste manoeuvre om ons te beschadigen. Ik geef door aan de reinigingsdienst om ze te verwijderen van de monumenten op het openbaar domein. De politie komt voor een verhoor. Ik vind dat het niveau van campagne voeren onder het aanvaardbare is.”

(efo)