Ontdek de laatste trends & leukste nieuwtjes

Nancy Boerjan

Onze lifestyle-journalisten gaan wekelijks op zoek naar de nieuwste trends en leukste nieuwigheden.

Veelbelovend

Er fonkelt een nieuwe ster aan het Belgische interieur- en lifestylefirmament. Mublo presenteert highquality meubels en interieuraccessoires gemaakt met duurzame materialen en rijke stoffen, en uitsluitend in samenwerking met Europese fabrikanten.

www.mublo.com(vanaf 19 oktober)

Vol karakter

De nieuwe Objects-collectie van Ethnicraft is een decoratieve spielerei van vakmanschap en esthetiek: stukken die bol staan van karakter zonder schreeuwerig te zijn, zoals the Black Chopped-bowls. Kommetjes die ook gewoon mooi kunnen staan wezen.

158 euro (set) – www.ethnicraft.com

Droge zeep

De Antwerpse illustratrice Cato Oyen runt een ontwerpstudio en maakt met Frut Atelier interieurobjecten in het populaire terrazzo. Je trendy soapbar laten drogen kan net zo goed op een hip zeepschaaltje. Cato is een van de duurzame ontwerpers die door kledingketen JBC in oktober in de kijker wordt gezet. Hun producten zijn er een maand lang te koop.

12 euro – www.jbc.be

Verfijnd zwart

Dit najaar introduceert sanitairproducent Ideal Standard als eerste merk ter wereld een complete collectie in mat zwart. Silk Black combineert verfijnd met natuurlijke materialen zoals hout, marmer en steen. Ga voor een gedurfde en eigentijdse zwarte look of voor visueel contrast door slechts een vleugje zwart toe te voegen.

115 euro (excl. btw) – www.idealstandard.nl

Schoonheid met visie

Het nagelnieuwe Belgische designmerk Iquas brengt ontwerpen van eigen talent en klinkende namen als Cas Moor, Studio Segers en Frederik Delbart. Het label focust zich volledig op het hergebruiken van afgedankte materialen. Zo werd deze Elegance-vaas gemaakt uit twee champagneflessenhalzen.

29,95 euro – www.iquas.design

Mooie vriendschap

Twee vriendinnen, juweelontwerpster Karolin Van Loon en Corinne van Havre, delen de liefde voor nobele materialen, juwelen en authentiek ambacht. Uit hun samenwerking kon alleen iets bijzonders groeien: een spiegel die tevens een sculpturaal interieurobject is en waarvan de vorm is geïnspireerd op een juweel uit Karolins collectie.

980 tot 1.300 euro – www.karolinvanloon.com

Lelijke pareltjes

Tien jaar geleden bedacht Hannes Coudenys een simpel concept voor zijn blogpost: hij fotografeert lelijke huizen, post ze op zijn blog en maakt daar een tsunami aan reacties mee los. Daar moest ook een boek van komen, Ugly Belgian Houses, waarvan de geüpdatete versie nu in de winkel ligt. Met 30 nieuwe pareltjes!

22,99 euro – www.borgerhoff-lamberigts.be

Veilig kaarslicht

Kaarslicht is niet weg te denken uit onze wereld. Al even niet meer uit noodzaak, maar als het op sfeer aankomt, is er nog geen mooier alternatief bedacht. De Graypants Wick-tafellamp heeft vier lichtstanden die je de keuze laten van de romantiek van kaarslicht tot de functionaliteit van een zaklamp.

149 euro – www.graypants.com

Nostalgisch weefwerk

Webbing, het rotanweefwerk dat in de jaren 50 furore maakte, maakt opnieuw zijn opwachting in onze najaarsinterieurs. Als stoelenzitting, maar ook in decoratieve objecten. Webbing combineert perfect met warme zandtinten en houtsoorten, zoals bij deze Grivolo-kast uit teak met groeven en 50’s vibe van Juntoo, het voormalige Overstock Home.

kast 1.839 euro – www.juntoo.be

Binnenstebuiten

Al enkele jaren investeren we in ons terras, want het minste zonnestraaltje volstaat om met z’n allen naar buiten te trekken. Witte plastieken stoeltjes maakten plaats voor luxueuze loungers en outdoordesign. En waarom zou je al dat fraais ’s winters niet binnen halen? Staat net zo goed aan de eettafel binnen of zelfs aan het bureau van je homeoffice.

1.578 euro – www.royalbotania.com

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.