Ons proefkonijn bij De Roos in Nieuwpoort: Kraakvers klassiek

Steve D'hoedt serveert royaal gevulde borden zonder tierlantijntjes.
Nancy Boerjan

Steve D’hoedt, chef-kok van restaurant De Roos in Nieuwpoort, kookt naar zijn karakter: rechttoe rechtaan. Eenvoudig maar kraakvers en boordevol smaak, zo wil hij zijn gerechten de keuken uit zien vertrekken.

Een gemoedelijk restaurant waar iedereen welkom is, jong en oud, om er een gezellig moment te beleven bij een bord vol lekkers en een goed glas. Zo zag Steve D’hoedt de bestemming van restaurant De Roos toen hij er 13 jaar terug, samen met zijn echtgenote en gastvrouw Natacha Vandamme, zijn intrek nam. Hij surfte mee op de groeiende interesse van zowel

toeristen als lokale inwoners voor de Nieuwpoortse haven en haar omgeving. Begin vorig jaar nog kreeg het interieur een frisse make-over en investeerde hij in een geluiddempend plafond, zodat ook een geanimeerd gesprek er niet stoort. Een foto uit de oude doos, verwijzend naar een vorig leven van het pand als gareelmakerij De Roos, liet hij een muur vullend uitvergroten.

Simpel maar vers

Geen tierlantijntjes, want daar heeft Steve niets mee. Ook niet in zijn klassiek geïnspireerde keuken,

waaruit zowel vis- als vleesgerechten hun weg naar de tafeltjes vinden. Royaal gevulde borden zijn het, met een imposante entrecote, een door culinair journalist Luc Bellings met een 10/10 bekroond vispannetje of een pot dampende mosselen. “Simpel maar vers is mijn devies, en daar wijk ik geen duimbreed van af”, vertelt Steve. “Tot twee keer per dag wordt hier verse vis geleverd, mosselen en oesters soms tot drie keer per dag.”

Wij kiezen voor de pas verkozen Vis van het Jaar, een perfect gebakken roggenvleugel met een verzorgd slaatje, verse mayo en dito frietjes. Voorafgegaan door een bordje zachtgerookte zalm voor mij, en smeuïge garnaalkroketjes aan de overkant van mijn tafeltje. Schenk daar een frisse huiswijn bij en rond af met een kop geurige koffie. Meer moet dat soms echt niet zijn. En zo schommelen wij net als alle andere gasten zichtbaar voldaan weer naar buiten.

Kaai 14 in Nieuwpoort

www.restaurantderoos.be

Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be.

Win een waardebon voor De Roos

Wil jij zelf eens proeven van de kookkunsten van Steve D’hoedt? Dan hebben wij goed nieuws. In samenwerking met Westtoer mogen wij een waardebon van 100 euro weggeven.

Surf naar www.kw.be/winetentjeen waag je kans.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.