Het weekend van Sandra Tanghe: energie tanken uit volle dagen

Sandra Tanghe maakt haar weekenddagen graag zo lang en intens mogelijk. (Foto Pieter Clicteur)©Pieter Clicteur;Pieter Clicteur
Sandra Tanghe maakt haar weekenddagen graag zo lang en intens mogelijk. (Foto Pieter Clicteur)©Pieter Clicteur;Pieter Clicteur
Nancy Boerjan

Door de week fietst Sandra Tanghe met plezier de dik twintig kilometer heen en terug tussen Ichtegem waar ze woont, en Brugge waar ze Nederlands en Engels onderwijst aan het Technisch Instituut Heilige Familie.

De tocht maakt deel uit van de gezonde levensstijl die ze zich de voorbije jaren eigen heeft gemaakt en waar ze sindsdien naar eigen zeggen tonnen energie uit put. “Ik ben er al lang van overtuigd dat we onze gezondheid deels in eigen handen hebben, door gezond te eten en veel te bewegen.Maar ik wilde ook altijd al weten waarom iets gezond is”, vertelt ze.

Ze verdiepte zich in voedingsleer en volgde een opleiding tot gezondheidscoach. Haar weekendsvult ze sindsdien met sporten, gezond koken en mensen uit haar omgeving begeleiden in hun zoektocht naar een slanker en energieker lijf. “ Practice what you preach ”, vindt Sandra. “Ik word binnenkort 50 en voel me beter dan ooit. Ik ben een vroege vogel geworden, zelfs in het weekend. Dan ga ik eerst een eindje lopen, of zoek bij slecht weer een work-out op YouTube op. Je vindt er duizenden, voor elk niveau en elke leeftijd. Er zijn gewoon geen excuses meer om niet te bewegen”, lacht ze. Nadien bakt ze havermoutpannenkoekjes als ontbijt, vult ze de voorraad zelfgemaakte granola aan of bereidt ze de komende week voor met het nodige meal prepping . “Het gevoel mijn weekenddagen zo lang en intens mogelijk te maken, daar kan niets tegen op.”

Sandra Tanghe en haar gezondheidsconceptSanT evind je ook op Facebook en Instagram.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.