Fit-date (76): Buiten is het beter

© heikki verdurme Heikki Verdurme
Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood, #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

De natuur omarmen, we doen het veel te weinig. Het mag dan wel gezellig zijn om binnen te zitten, de buitenlucht doet je toch wel goed. Maar al te vaak vinden we een makkelijk excuus om niet naar buiten te gaan. Meestal zijn we er gewoon te lui voor en dus eigenlijk liever lui dan moe.

Mentale rust

Toch loont het, zonnetje of niet, de moeite om dagelijks even buiten te komen, en er zelfs wat te blijven hangen. Frisse lucht, mentale rust én een heerlijk buitengevoel. Verser kan ingeademde lucht niet zijn.

Zon of regen, ga toch dagelijks eventjes naar buiten

Het gevoel van openheid, vooral in een mooi natuurgebied, neemt alle stress weg. En regent het toch wat? Niet erg! Ik geniet zo hard van de geur van verse regen, en ook die heeft zijn gezondheidsvoordelen!

© heikki verdurme Heikki Verdurme

Routine

Wie van zo’n outdoormoment een routine maakt, gaat doorgaans veel luchtiger en gelukkiger door het leven. Dan worden de dingen waar je misschien wel eens tegenop ziet, zoals gezond eten en regelmatig bewegen, veel makkelijker. Geef je geest dus die gezonde ‘voeding’. Ga naar buiten en adem met volle teugen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.