Fit-date (71): Plannen is winnen

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood , #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Van plan om werk te maken van een summerbody ? Zo hou je je goede voornemen vol.

– Heb je een doel voor ogen, zoals een strakker badpakproof lichaam in de zomer, dan is het belangrijk dat je een afgebakend traject uitwerkt. Eentje met een start én een einddatum. Als je gaat voor een achtwekenplan bijvoorbeeld met sportsessies en een koelkast vol gezonde kost heb je een veel grotere slaagkans omdat je meer gefocust bent op het einde.

– Een goeie start is vaak een vergiftigd geschenk. Je maakt beter wat ‘foutjes’ in het begin om zo stelselmatig te groeien in je inspanningen. Zo zal je resultaat ook veel duurzamer zijn.

– En weet, een goed plan wordt beloond met een mooi resultaat.

Work-out van de week

Drie oefeningen om je traject vurig mee te starten.

Oefening 1

Sta met twee handen en één voet op de grond met de benen gebogen. Je ‘vrije’ been strek je achteruit en breng je vervolgens gebogen terug naar voren. Doe dit 5 keer rechts en wissel van kant. Blijf herhalen tot je 1 minuut bezig bent.

Oefening 2

Sta rechtop en hef afwisselend je rechter- en linkerbeen opzij (gestrekt). Doe de oefening gedurende 1 minuut.

Oefening 3

Sta rechtop en duw je armen 2 keer opzij, en daarna 2 keer naar boven. Je kan deze oefening ook al springend doen. Blijf herhalen tot je 1 minuut bezig bent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.