Fit-date (64): Kies voor koolhydraten

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood , #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Koolhydraten bannen om slanker te worden? Geen goed idee. Combineer ze wel met intensief bewegen.

– Akkoord, een overdaad aan koolhydraten zorgt ervoor dat onze vetverbranding niet op gang komt. Wat we niet opgebruiken wordt opgeslagen als vet. Ik eet wel koolhydraten, maar in functie van de (sport)activiteiten die op mijn dagplanning staan.

– Havermout, muesli of een volkoren boterham als ontbijt, wat zoete aardappel of bruine rijst als lunch. Als ik een sportieve dag heb, eet ik flink wat koolhydraten omdat ik ze nodig zal hebben als energiebron voor mijn activiteiten. Het klopt dat je ook energie kunt halen uit vet en ketonen, maar dat vind ik een zeer ongewone, strikte en complexe manier van eten, zeker voor een sociaal beestje zoals ik.

– Heb ik een dag waarop ik weinig ga bewegen? Dan beperk ik de koolhydraten tot een minimum.

Work-out van de week

Oefening 1

Breng in pomphouding afwisselend beide knieën naar voren.

Oefening 2

Squat2Lunge. Ga in een squathouding staan, zet je ene been achteruit tot in een lunge. Keer terug naar een squat. Doe hetzelfde met je andere been.

Oefening 3

Kom in een plank staan, laat je zakken tot buiklig, rol één keer opzij rond je lengteas en ga weer in plank staan. Zak opnieuw tot buiklig en rol weer naar je startpositie. Herhaal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.