Fit-date (53): Sporten met je baby

Delphine Steelandt
Delphine Steelandt Bewegingsexpert

Delphine Steelandt is sportinstructrice en voedingsdeskundige en is als bestsellerauteur van onder meer #fitfood , #fitmom en #fitbody expert inzake alles wat gezonde voeding, uitdagend sporten en bewegen is. Elke week geeft ze hier tips voor een fitte levensstijl.

Jonge mama’s houden zo van hun kleine wolk dat ze zichzelf wel eens uit het oog durven te verliezen. Maar waarom niet samen met je baby sporten? Plezier voor twee.

– Neem je baby dicht bij jou, het liefst nog ‘huid op huid’. Je kindje voelt zich weer even in je warme, beschermende buik. Zowel jij als je baby worden hier erg rustig van. Een ideaal moment om samen te bewegen.

– Al te vaak wordt een zwangerschap, bevalling of baby gebruikt als excuus om niet te sporten. Maar er zijn honderden oefeningen die je kan doen samen met je baby. Rustig opbouwen zorgt ervoor dat jullie er allebei van genieten, elke keer opnieuw.

– Begint je kleine spruit te kruipen en zelf op ontdekking te gaan? Dan kan je de ‘sportdraad’ weer oppikken en alleen trainen. Voor je het weet heb je weer een degelijke conditie, een strakkere huid én een sterk lichaam.

Work-out van de week

Volgende oefeningen kan je makkelijk met je baby doen.

Oefening 1

Houd je baby onder de okseltjes vast, in kleermakerszit. Neem je baby dicht tegen de borst en beweeg hem/haar zachtjes omhoog en terug omlaag.

Oefening 2

Squatten met je baby! Houd je baby dicht tegen je bovenlichaam en doe rustige squats, eventueel met de benen wat meer gespreid.

Oefening 3

Opnieuw in kleermakerszit. Houd je baby tegen je lichaam gedrukt en maak met je bovenlichaam (alles boven de heupen) cirkelvormige bewegingen, zowel in wijzerzin als in tegenwijzerzin.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.