De favoriete restaurants van Joris Vande Vyvere

© Marc Wallican
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Sinds maart dit jaar is Tieltenaar Joris Vande Vyvere provinciaal voorzitter van de Boerenbond in West-Vlaanderen. Het is dan ook logisch dat de landbouwer kiest voor adresjes die lokale producten hoog in het vaandel dragen. Die vindt hij niet alleen in zijn thuisstad Tielt, waar hij vanaf volgend jaar trouwens CD&V-schepen wordt, maar ook in Wervik en Izegem.

Gevarieerde menu

De favoriete restaurants van Joris Vande Vyvere
© Frank Meurisse

“Ik was onlangs nog in bistro-restaurant Prinsessehof in Izegem naar aanleiding van het wettelijk huwelijk van onze jongste zoon. En dat is ons heel goed bevallen. Een belangrijke troef vind ik de verscheidenheid op het menu. Ook de versheid van de producten viel bij ons goed in de smaak. Als het mooi weer is kun je bovendien op het ruime terras aan de vijver zitten. Je kunt er nog echt op een ontspannen manier tafelen.”

www.prinsessehof.be

Degelijk en snel

De favoriete restaurants van Joris Vande Vyvere
© Maxime Petit

“Ik ga geregeld uit eten voor meetings. Zo heb ik een bistrootje leren kennen in Wervik: De Kastaar. Het is er eenvoudig en goed. En als je voor 11 uur je menu bestelt dan staat die klaar op het moment dat je binnenkomt. Dus als je vlug iets degelijks wil eten dan is dat wel een zaak die voldoet. Toen ik thuiskwam, was het eerste dat ik tegen mijn vrouw zei ‘daar moeten we nog eens samen naartoe gaan.”

www.dekastaar.be

Vers van eigen bodem

De favoriete restaurants van Joris Vande Vyvere
© Wouter Meeus

“De eerste tip is vlak bij mijn voordeur: Eethuis Bouché aan de Meulebekesteenweg in Tielt. Mijn voorkeur gaat naar zaken waar verse producten van eigen bodem gebruikt worden. We moeten als landbouwer toch een beetje chauvinistisch zijn en onze eigen producten promoten. In die zin is Eethuis Bouché een bewuste keuze. Je wordt er ook op een vlotte manier bediend en het gaat er niet te hoogdravend aan toe.”

www.facebook.com/Eethuis-Bouché

Zelf runderen kiezen

De favoriete restaurants van Joris Vande Vyvere
© Wouter Meeus

“Het Tomme Goed in Tielt is een van mijn favorieten omdat je als klant de keuze hebt uit vlees van verschillende diersoorten. Soms bestel je een steak op restaurant maar hoort de kelner het in Keulen donderen als je vraagt van welk soort rund die komt. In Het Tomme Goed heb je zelfs de keuze tussen verschillende runderen. Zo kun je de specifieke smaak van het vlees van verschillende soorten runderen leren kennen en waarderen.”

www.hettommegoed.be

Gevarieerde menu

De favoriete restaurants van Joris Vande Vyvere
© Frank Meurisse

“Ik was onlangs nog in bistro-restaurant Prinsessehof in Izegem naar aanleiding van het wettelijk huwelijk van onze jongste zoon. En dat is ons heel goed bevallen. Een belangrijke troef vind ik de verscheidenheid op het menu. Ook de versheid van de producten viel bij ons goed in de smaak. Als het mooi weer is kun je bovendien op het ruime terras aan de vijver zitten. Je kunt er nog echt op een ontspannen manier tafelen.”

www.prinsessehof.be

Degelijk en snel

De favoriete restaurants van Joris Vande Vyvere
© Maxime Petit

“Ik ga geregeld uit eten voor meetings. Zo heb ik een bistrootje leren kennen in Wervik: De Kastaar. Het is er eenvoudig en goed. En als je voor 11 uur je menu bestelt dan staat die klaar op het moment dat je binnenkomt. Dus als je vlug iets degelijks wil eten dan is dat wel een zaak die voldoet. Toen ik thuiskwam, was het eerste dat ik tegen mijn vrouw zei ‘daar moeten we nog eens samen naartoe gaan.”

www.dekastaar.be