De favoriete restaurants van Hannes D’Haese
Toen Hannes D’Haese in 2003 het huis van Big Brother binnenwandelde leerde Vlaanderen hem vooral kennen als de zoon van de beroemde doker Lecompte, maar Hannes volgde de talenten van zijn moeder Begga D’Haese en is een verdienstelijk kunstenaar geworden. Middelkerke kocht onlangs twee beeldengroepen van hem en volgend jaar zijn z’n monumentale poezen in culturele hoofdstad van Europa Plovdiv te zien.
Aan de Reien h2>
“Omdat ze evenwel niet allemaal van Knokke moeten zijn, kies ik ook voor een adresje in Brugge. Daar ga ik graag gaan eten naar B-IN op de site Oud Sint-Jan en uitgebaat door Laurent De Rous. Op het terras van B-IN heb je uitzicht op de mooie Reien in Brugge. Daar is het natuurlijk bij mooi weer heel leuk zitten. Het interieur is ook zeer kunstzinnig ingericht. Vandaar dat ik het ook een zeer leuke zaak vind.” p>
www.b-in.be p>
Spaghetti met historie
“Als je op een doordeweekse dag door Knokke loopt en je wil een spaghetti eten, dan moet in de Carlton zijn. Dat is een monument in Knokke natuurlijk. Vroeger vond je de Carlton op de Place ‘m’as tu vu’, nu op het Van Bunnenplein. Hugues Vanherck en zijn echtgenote Marleen Ide zijn de eigenaars. Zoon Thibaud zet de traditie verder. Het blijft een stukje geschiedenis van Knokke. En de spaghetti op het Van Bunnenplein is even lekker.”
Uniek ervaring h2>
p>
“Ik woon momenteel in Plovdiv in Bulgarije, maar als ik in België ben, dan verblijf ik in Knokke of Middelkerke. Dat is ook te zien aan mijn tips. Restaurant Cuines 33 in Knokke heeft een Michelinster en is een unieke ervaring die ik iedereen kan aanraden. De mengeling van smaken is fantastisch. Je moet gewoon je ogen dicht doen en proeven. Ik ben er al vaak geweest met mijn goede vriend Georges Leekens.” p>
Nella Stazione
“Gellius Ristorante is een fijn Italiaans restaurant dat deel uitmaakt van het station van Knokke. Behalve kok is eigenaar Gianni ook nog galeriehouder. Het is een heel speciale gewaarwording als je daar eet, want je hebt het gevoel dat de vader van Gianni er nog steeds rondwaart en over de zaak waakt. Het is een prettige gewaarwording, voor alle duidelijkheid, helemaal niet luguber. Het kooktalent erfde Gianni duidelijk van zijn vader.”
Aan de Reien h2>
“Omdat ze evenwel niet allemaal van Knokke moeten zijn, kies ik ook voor een adresje in Brugge. Daar ga ik graag gaan eten naar B-IN op de site Oud Sint-Jan en uitgebaat door Laurent De Rous. Op het terras van B-IN heb je uitzicht op de mooie Reien in Brugge. Daar is het natuurlijk bij mooi weer heel leuk zitten. Het interieur is ook zeer kunstzinnig ingericht. Vandaar dat ik het ook een zeer leuke zaak vind.” p>
www.b-in.be p>
Spaghetti met historie
“Als je op een doordeweekse dag door Knokke loopt en je wil een spaghetti eten, dan moet in de Carlton zijn. Dat is een monument in Knokke natuurlijk. Vroeger vond je de Carlton op de Place ‘m’as tu vu’, nu op het Van Bunnenplein. Hugues Vanherck en zijn echtgenote Marleen Ide zijn de eigenaars. Zoon Thibaud zet de traditie verder. Het blijft een stukje geschiedenis van Knokke. En de spaghetti op het Van Bunnenplein is even lekker.”
Lekker
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier