Geert Lambert was ondervoorzitter van de Volksunie toen de partij in 2001 uit elkaar viel. In 2004 volgde hij Els Van Weert op als partijvoorzitter van Spirit. Hij zetelde in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en de Senaat en was van 1996 tot 2012 gemeenteraadslid in Oostende, waar hij ook vier jaar lang schepen van Cultuur was. Op vandaag heeft hij de politiek vaarwel gezegd en is hij actief als advocaat.
Vis à l’Ostendaise
“Oostendenaars worden culinair verwend, want ik had wel tien restaurants uit mijn stad Oostende kunnen geven. Restaurant en hotel Le Bassin op de hoek van de Visserskaai en het Sint-Petrus-en-Paulusplein biedt ‘s middags zeer verzorgde dagschotels, maar heeft ook een prima vaste kaart waarop de Oostendse vis een ereplaats krijgt. Ik ben wel een visliefhebber en de chef weet hoe hij een vis perfect à l’Ostendaise klaarmaakt.”
p>
Laatavondmaal h2>
“Jans Café aan de Van Iseghemlaan in Oostende heeft als grote troef dat de keuken tot 23 uur open blijft, wat zeker een voordeel is voor mensen – zoals ikzelf – die soms wat langer moeten doorwerken. Vroeger had je in Oostende veel restaurants die zo lang openbleven, maar tegenwoordig is dat een zeldzaamheid, naar verluidt door de invoering van de witte kassa. Bovendien hebben ze er een goeie kaart en is het er lekker om te eten.” p>
p>
Americain aan tafel h2>
“Bistro Mathilda aan de Dikke Mathille aan de Leopold II-laan is zeker ook een aanrader in Oostende. Ze hebben een prima roggevleugel op de kaart staan en een americain die aan tafel wordt bereid, een stukje theater aan je bord. Dan komen ze met de vers gehakte steak aan je tafel en kun je zelf kiezen wat je er nog allemaal bij wilt. Als je je americain pikanter wilt, dan kun je je volledig laten gaan.” p>
Aan de lange tafel
“Bistro Belle de Jour vind je nu nog op de hoek van de Poststraat en de Aartshertoginnestraat, maar verhuist straks naar de Madridstraat in Oostende. Onder andere de lange tafel spreekt me wel aan. In het midden van het restaurant heb je een lange tafel waar je met een twintigtal mensen aan kunt zitten. Ik vind het wel speciaal om aan die tafel te zitten. Bioproducten en de vaak kunstige tekeningen op het menubord geven een extra cachet.”
p>
Laatavondmaal h2>
“Jans Café aan de Van Iseghemlaan in Oostende heeft als grote troef dat de keuken tot 23 uur open blijft, wat zeker een voordeel is voor mensen – zoals ikzelf – die soms wat langer moeten doorwerken. Vroeger had je in Oostende veel restaurants die zo lang openbleven, maar tegenwoordig is dat een zeldzaamheid, naar verluidt door de invoering van de witte kassa. Bovendien hebben ze er een goeie kaart en is het er lekker om te eten.” p>
Lekker
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier