Frans Hoorelbeke is een van de economische sleutelfiguren van Oostende en werd in maart nog bekroond met een Lifetime Achievement Award op de Oostende Awards. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van Daikin Europe, maar je vindt hem ook in de raden van bestuur van de Kamer van Koophandel en werkgeversorganisatie Agoria. Maar als het op lekker eten aankomt, vind je hem vooral in zijn thuisstad Oostende.
Eenvoudig en vlot h2>
p>
“Restaurant Plassendale in Oostende ligt bij het industrieterrein. Ze serveren er een eenvoudige keuken en de bediening is er heel vlot. Heel wat mensen die werken op het industrieterrein in Oostende gaan ernaartoe. Dat heeft als voordeel dat je geregeld eens iemand van je collega’s tegenkomt. Het kader is heel aangenaam. Je verliest er niet veel tijd, en dat is voor zakenmensen zoals ikzelf wel belangrijk.” p>
Lekker Italiaans
“Ik woon zelf in Oostende en ik tip dan ook graag Marina, een bekend Italiaans restaurant in mijn thuisstad. Aangezien de eigenaar afkomstig is van Puglia in het zuiden van Italië heeft de Italiaanse keuken geen geheimen voor hem. Hij maakt goede Italiaanse gerechten klaar, met een heel licht Frans tintje. Heel lekker om te eten, en ook de ontvangst is top. Die Italiaanse jovialiteit vind ik aangenaam.”
Nieuw in Oostende h2>
p>
“Muccka is een relatief nieuwe zaak die je vindt aan het Marie-Joséplein in Oostende. Het is misschien meer een bistro dan een restaurant, maar met een heel goeie prijs-kwaliteitverhouding. Het is er heel lekker, heel aangenaam om te zitten en de bediening is vriendelijk. Echt top. Het concept is een beetje de klassieke Vlaamse keuken maar breder en ruimer, met vooral veel vis. Ze zitten dan ook in Oostende.” p>
Ster van de Noordzee
“Het zijn natuurlijk altijd persoonlijke keuzes, maar wat ik op topniveau heel goed vind, is De Jonkman in Brugge. Dat vind ik echt héél goed. De keuken is heel verfijnd, vooral de visgerechten. Chef-kok Filip Claeys probeert zoveel mogelijk met producten uit de Noordzee zijn ding te doen. Dat gebruik van lokale producten vind ik heel goed, en de manier van bereiden vind ik heel lekker.”
Eenvoudig en vlot h2>
p>
“Restaurant Plassendale in Oostende ligt bij het industrieterrein. Ze serveren er een eenvoudige keuken en de bediening is er heel vlot. Heel wat mensen die werken op het industrieterrein in Oostende gaan ernaartoe. Dat heeft als voordeel dat je geregeld eens iemand van je collega’s tegenkomt. Het kader is heel aangenaam. Je verliest er niet veel tijd, en dat is voor zakenmensen zoals ikzelf wel belangrijk.” p>
Lekker Italiaans
“Ik woon zelf in Oostende en ik tip dan ook graag Marina, een bekend Italiaans restaurant in mijn thuisstad. Aangezien de eigenaar afkomstig is van Puglia in het zuiden van Italië heeft de Italiaanse keuken geen geheimen voor hem. Hij maakt goede Italiaanse gerechten klaar, met een heel licht Frans tintje. Heel lekker om te eten, en ook de ontvangst is top. Die Italiaanse jovialiteit vind ik aangenaam.”
Lekker
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier