De favoriete restaurants van Dave Martijn

© GF
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

2018 was opnieuw een boerenjaar voor Dave Martijn en zijn kompanen van Goose. Ze stelden hun nieuwe liveshow Goose Nonstop voor op Pukkelpop – te koop op vinyl voor onder de kerstboom – en bouwden in Kortrijk een oude garage om tot studio, waar ze in 2019 volop nieuwe muziek zullen maken. Tussendoor vult gitarist/toetsenist Dave zijn maag in deze adresjes.

Een frisse wind

De favoriete restaurants van Dave Martijn
© Kurt De Schuytener

“Er waait een frisse wind door Kortrijk en het nieuwe restaurant ViEr is op culinair vlak dé place to be. Chef Seba werkte vroeger in Table d’Amis, maar begon een nieuw restaurant. Dat is een goede zaak, want die gast heeft superveel talent. Het is een prachtig pand ook, een oude kloostergang bij het Begijnhofpark. Wat ook heel leuk is: dinsdag en donderdag maken ze dagschotels die je kan afhalen. Goedkoop, maar je hebt echt wel goed gegeten.”

www.vierkortrijk.be/

Frisse Franse keuken

De favoriete restaurants van Dave Martijn
© JVGK

“Hotel Messeyne in Kortrijk bestaat al lang, maar mag zeker eens in de kijker gezet worden. Chef Klaas Lauwers, een goeie vriend van mij, heeft een frisse kijk op de Franse keuken. Hij brengt de klassiekers op zijn manier, zonder dat het geforceerd of gekunsteld is. Belangrijkste bij Klaas zijn de ingrediënten. Hij probeert het heel puur te houden. Als het de tijd is van de hoppescheuten serveert hij hoppescheuten… Altijd een consistent hoog niveau.”

www.hotelmesseyne.be

Het zilte van de zee

De favoriete restaurants van Dave Martijn
© EDK

“Ik ging deze zomer eten bij Willem Hiele in Koksijde en dat was voor mij dé verrassing van het jaar. Het zilte dat je ruikt aan zee, proef je echt in de gerechten. Ik heb nog nooit meegemaakt dat ik op die manier de zee proefde. Het is er ook heel huiselijk. Toen wij er waren, zijn we aan de piano beland en begonnen we muziek te spelen. Dat kan daar allemaal. Het is er gastronomisch dineren, maar echt op een losse manier.”

restaurant.willemhiele.be

Voor Japanliefhebbers

De favoriete restaurants van Dave Martijn
© BPRS

“Ik ben een enorme Japanliefhebber en in België heb ik nog nergens zo lekker Japans gegeten als in Tanuki in Brugge. Chef Ivan Verhelle heeft de stiel geleerd in Japan. Verwacht geen gewone sushi, maar een heel breed spectrum van Japanse specialiteiten. Er heerst ook een bepaalde sereniteit, je komt er echt tot rust. Ik raad iedereen ook aan om aan de toog te zitten waar je een goed zicht hebt op de manier waarop ze alles klaarmaken.”

www.tanuki.be

Een frisse wind

De favoriete restaurants van Dave Martijn
© Kurt De Schuytener

“Er waait een frisse wind door Kortrijk en het nieuwe restaurant ViEr is op culinair vlak dé place to be. Chef Seba werkte vroeger in Table d’Amis, maar begon een nieuw restaurant. Dat is een goede zaak, want die gast heeft superveel talent. Het is een prachtig pand ook, een oude kloostergang bij het Begijnhofpark. Wat ook heel leuk is: dinsdag en donderdag maken ze dagschotels die je kan afhalen. Goedkoop, maar je hebt echt wel goed gegeten.”

www.vierkortrijk.be/

Frisse Franse keuken

De favoriete restaurants van Dave Martijn
© JVGK

“Hotel Messeyne in Kortrijk bestaat al lang, maar mag zeker eens in de kijker gezet worden. Chef Klaas Lauwers, een goeie vriend van mij, heeft een frisse kijk op de Franse keuken. Hij brengt de klassiekers op zijn manier, zonder dat het geforceerd of gekunsteld is. Belangrijkste bij Klaas zijn de ingrediënten. Hij probeert het heel puur te houden. Als het de tijd is van de hoppescheuten serveert hij hoppescheuten… Altijd een consistent hoog niveau.”

www.hotelmesseyne.be