De favoriete restaurants van Carlo Grootaert
Tien jaar geleden werden de mannen van de Oostvleterse microbrouwerij De Struise Brouwers de beste brouwers ter wereld op de website Ratebeer, sindsdien verblijden ze de wereld met meer dan 30 verschillende speciaalbieren in hun brouwerij ‘t Oud Schooltje. Carlo Grootaert is een van hen. Behalve van het gouden gerstenat houdt hij ook van lekker uit eten gaan, en in West-Vlaanderen doet hij dat op deze adresjes.
Polders op het bord h2>
p>
“Restaurant Willem Hiele in Koksijde is een niveautje hoger. Willem is een beetje een enfant terrible van de Belgische gastronomie. Hij werkt graag met producten uit de Polders en de Noordzee. De menu’s heten de Kleine Wandeling (met vijf gangen) en de Grote Wandeling (met zeven gangen), en verwijzen dus naar wandelen in de Polders. De gerechten worden mooi en origineel gebracht. Het is er ook leuk zitten, zowel binnen als buiten.” p>
Top of the bill
“Top of de bill is uiteraard Hostellerie Le Fox in De Panne, dé ambassadeur bij uitstek voor de producten uit de Polder en de Noordzee. Niet voor niets kon chef-kok Stéphane Buyens met zijn team twee Michelinsterren verzamelen en behouden. Ik hou wel van lekkere dingen en eten in een sterrenzaak als Le Fox is voor mij dan ook het summum van culinair genot.”
Vlaamse Kost h2>
p>
“‘t Molenhof in Oostvleteren ligt niet zo ver van onze brouwerij. Bier en biertoerisme zijn dan ook niet veraf in ‘t Molenhof. De prijs-kwaliteitverhouding is er heel goed. Op het menu staat de typische Vlaamse kost: een goeie biefstuk, stoofkarbonaden, potjesvlees… Dus de betere snacks en de goeie Vlaamse keuken. Ze hebben ook een mooi assortiment bier, zowel van de tap als op de fles. Een aanrader als je in de buurt bent.” p>
In de duinen
“‘t Blekkertje in Koksijde, niet te verwarren met Den Blekker, is voor mij toch een van de beste plaatsen om een lekker stuk vlees of een goeie pot mosselen te eten. Op de kaart staan dan ook vooral de klassiekers, maar ze worden subliem klaargemaakt. Het is er ook heel gezellig zitten, met zicht op de Hoge Blekker, de hoogste duin aan onze kust. Ook de bediening is heel goed.”
Polders op het bord h2>
p>
“Restaurant Willem Hiele in Koksijde is een niveautje hoger. Willem is een beetje een enfant terrible van de Belgische gastronomie. Hij werkt graag met producten uit de Polders en de Noordzee. De menu’s heten de Kleine Wandeling (met vijf gangen) en de Grote Wandeling (met zeven gangen), en verwijzen dus naar wandelen in de Polders. De gerechten worden mooi en origineel gebracht. Het is er ook leuk zitten, zowel binnen als buiten.” p>
Top of the bill
“Top of de bill is uiteraard Hostellerie Le Fox in De Panne, dé ambassadeur bij uitstek voor de producten uit de Polder en de Noordzee. Niet voor niets kon chef-kok Stéphane Buyens met zijn team twee Michelinsterren verzamelen en behouden. Ik hou wel van lekkere dingen en eten in een sterrenzaak als Le Fox is voor mij dan ook het summum van culinair genot.”
Lekker
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier