De favoriete restaurants van Alex Mottrie
Vlaanderen leerde Alex Mottrie kennen in het Vier-programma ‘Topdokters’ als hoofd Urologie van het O.L.V.-ziekenhuis in Aalst en gastprofessor aan de universiteit van Gent en Orlando. Hij is bovendien CEO van innovatiecentrum Orsi Academy en leert in die hoedanigheid dokters van over de hele wereld met robots opereren. Als geboren Ieperling keert hij graag terug naar de provincie, bijvoorbeeld om een hapje te eten.
Op den boerenbuiten h2>
p>
“Wie terug wil naar de ouderwetse gezelligheid, kan ik ten stelligste In De Zon in De Klijte aanraden, ofwel In De Zunne op zijn West-Vlaams. Het is de goeie ouderwetse, klassieke keuken, waar je een lekkere steak of een heerlijk mergpijpje kunt eten. Daar in het Heuvelland zit je ook echt op den boerenbuiten, aan de schreve waar je bovendien kunt genieten van een schitterend uitzicht op de Westhoek. Een fantastische keuze.” p>
Familiesterrenzaak
“Hof Ter Eycken in Ninove. Dat is niet West-Vlaanderen, maar de eigenaars zijn afkomstig van Wervik. Het is een eensterrenrestaurant met een relatief klassieke keuken, maar anderzijds is niet iedereen fan van mousses en schuimpjes. Philippe Vanheule en zijn vrouw Marita Van den Neste zijn een heel hartelijk koppel. Zoon Thomas is er onlangs bij gekomen en dat heeft een nieuw elan aan deze familiezaak gegeven.”
Verdoken juweeltje h2>
p>
“Willem Hiele in Oostduinkerke is volgens mij een verdoken juweeltje. Die wacht nog op zijn ster, maar is dat zeker waard. Een jonge, moderne, dynamische kok in een fantastisch mooie locatie: een oud vissershuis. Er heerst een fantastische sfeer. Je moet letterlijk eten wat de pot schaft. Ze vragen alleen wat je niet lust. Weinig tafels, dus je moet zeker vooraf reserveren. Zelfs de kok komt af en toe opdienen.” p>
Beste risotto
“Ik ben redelijk zot van risotto. Dat is een specialiteit van Milaan, waar ik dikwijls naartoe ga. Maar de beste risotto die ik ooit gegeten heb was in de Eglantier in Oostduinkerke. Maar ook de rest is heel lekker en heel aangenaam. Het is een restaurant in bistrostijl dat door een jong koppeltje open gehouden wordt, eigenlijk de zoon die het overgenomen heeft van de ouders. Die hebben van de zaak een heel dynamisch gebeuren gemaakt.”
Op den boerenbuiten h2>
p>
“Wie terug wil naar de ouderwetse gezelligheid, kan ik ten stelligste In De Zon in De Klijte aanraden, ofwel In De Zunne op zijn West-Vlaams. Het is de goeie ouderwetse, klassieke keuken, waar je een lekkere steak of een heerlijk mergpijpje kunt eten. Daar in het Heuvelland zit je ook echt op den boerenbuiten, aan de schreve waar je bovendien kunt genieten van een schitterend uitzicht op de Westhoek. Een fantastische keuze.” p>
Familiesterrenzaak
“Hof Ter Eycken in Ninove. Dat is niet West-Vlaanderen, maar de eigenaars zijn afkomstig van Wervik. Het is een eensterrenrestaurant met een relatief klassieke keuken, maar anderzijds is niet iedereen fan van mousses en schuimpjes. Philippe Vanheule en zijn vrouw Marita Van den Neste zijn een heel hartelijk koppel. Zoon Thomas is er onlangs bij gekomen en dat heeft een nieuw elan aan deze familiezaak gegeven.”
Lekker
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier