Binnenkijken in een uniek logeeradresje: vakantiewoning Jolie Logie

Het donkere notelaar meubilair en keukenschrijnwerk vormt samen met de friswitte muren doorheen de woning de kleurtoon van Jolie Logie. © Margo Carton Margo Carton
Goedele Verrecas

Chic en ingetogen logeren? Jolie Logie laat je reikhalzend uitkijken naar het incheckmoment in de zilte zeelucht van Nieuwpoort-Stad. Achter een neutrale gevel in het historische centrum, verschuilt zich de bijzonder elegante vakantiewoning van interieurvormgever Ruth Dobbelaere. Een renovatieproject van een voormalig arbeidershuisje tot een luxueuze thuis aan de Belgische kust.

Met gedroomde sferen, duurzame designmaterialen en een aanstekelijk enthousiasme creëerde Ruth Jolie Logie, een heerlijk rustgevende vakantiewoning. Waar de mooiste accessoires en meubels met gevoel voor smaak én oog voor detail gekozen zijn. Een inrichting die inspireert, doet kijken en onvervalst beroert in schoonheid en beleving.

“De voormalige arbeiderswoning is herkenbaar huiselijk geworden, zonder klassiek of voorspelbaar te zijn”, vertelt Ruth. Ze verrast in materiaalgebruik en heeft een uitgesproken charme waardoor het instant vakantiegevoel meteen overheerst. “Dit is het eerste vakantieproject dat ik als vormgever heb opgezet. Met een start die meteen kan tellen. We zijn vorig jaar in volle coronacrisis geopend, maar ondanks de moeilijke bewegingen die de reissector meemaakt, hebben we meteen een vlotte verhuur kunnen noteren.”

Ruth Dobbelaere (41) is interieurvormgever en creëerde Jolie Logie als een vakantiewoning én als kijk- en ervaarhuis voor haar klanten. (foto Margo Carton)
Ruth Dobbelaere (41) is interieurvormgever en creëerde Jolie Logie als een vakantiewoning én als kijk- en ervaarhuis voor haar klanten. (foto Margo Carton) © Margo Carton

Rust

Reizen in eigen land klinkt niet langer als een must, maar voor velen als een verrijking in het weg zijn en vooral het ontdekken van verborgen adressen. Jolie Logie laat de drukte van Nieuwpoort-Bad aan zich voorbijgaan, onder het minzame oog van de lokale bewoners en het rustgevende kerkplein iets verderop. “De woning heeft een gunstige ligging in veel opzichten. We hebben een goeie bereikbaarheid en via de havenpromenade wandel of fiets je naar het strand, op zo’n drie kilometer hiervandaan. Ook het marktplein, de kaai en de vismijn van Nieuwpoort liggen op wandelafstand”, vertelt Ruth.

In de slaapkamers werden de houten balken in het plafond bloot gelaten om het ruimtegevoel en karakter van het huis uit te lichten.(foto Margo Carton)
In de slaapkamers werden de houten balken in het plafond bloot gelaten om het ruimtegevoel en karakter van het huis uit te lichten.(foto Margo Carton) © Margo Carton

Zandtinten en notelaar

Het vakantiehuis oogt meteen ‘anders’ van zodra je binnenstapt. Geen klassieke indeling hier, maar een open en lichtrijke ruimte met karaktervolle boogwanden. Een fraai vormgegeven zitruimte vooraan de woning loopt naadloos over in het op maat gemaakte keukengedeelte en vervolgt zonder verloren ruimtes zo naar de eetkamer en tv-ruimte. “Alles heeft duidelijk een eigen opzet, maar door de opdeling krijgt het ook een knus gevoel. De overheersende aanwezige zandtinten in combinatie met de donkere notelaar en het stijlvol zwart gepoederlakt staal geven de ruimtes een warme en exclusieve uitstraling. Het schrijnwerk in de woning werd uitgetekend en uitgewerkt samen met Qubus, waar Ruth haar man directeur is.

De zwarte rotan Colony-loungstoelen van House Doctor creëren een relaxte sfeer op de mediterrane patio.
De zwarte rotan Colony-loungstoelen van House Doctor creëren een relaxte sfeer op de mediterrane patio. © Margo Carton

“De volledige woning heeft een op maat gemaakt interieur en meubilair, met notelaar decors voor de keuken, badkamer en slaapkamer. Op de zolderkamer is er een uitvoering in berken multiplex en voor de gevelbekleding gebruikten we thermo grenen afgewerkt met een zwarte beits. Deze kleurtoon en de combinatie met de ruwe, oude terrasmuren versterken op een eenvoudige manier het gevoel van de mediterrane patio en geven de catalpa- of trompetboom de juiste omkadering.” Doorheen de woning vind je hier en daar originele elementen terug zoals de terrasmuren. In de slaapkamers werden de houten balken in het plafond bloot gelaten om het ruimtegevoel en karakter van het huis uit te lichten. En het gele zeepbakje op de kleine patio? Dat is een ludieke knipoog naar de voormalige badkamer. Een huis vol aangename verrassingen en zonder meer een vakantieplek om met heimwee te verlaten!

Jolie Logie, Hoogstraat 49, Nieuwpoort – www.weun.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.