Zondag 26 januari, 2020

Nieuws uit Koekelare

De Krak van Koekelare is Jerome Depoorter. Hij heeft een loopbaan van 41 jaar achter de rug en al die tijd heeft hij zich ook geëngageerd als brandweerman en in tal van verenigingen. Als een bezige bij heeft hij zich vorig jaar volledig op volkstuinpark De Kwekerij gestort.

Toen het vorige bestuur besliste om er eind vorig jaar mee op te houden, zag het er even naar uit dat Okra Bovekerke zou opgedoekt worden. Maar een team bereidwillige Bovekerkenaars liet dit niet gebeuren en zet nu zijn stevige schouders onder de vereniging. Dit onder leiding van voorzitter Frieda Vanleene.

Zes op de tien West-Vlamingen is voorstander van nultolerantie voor alcohol in het verkeer. Dat blijkt uit een exclusieve peiling van onze krant. Waarom? Voor de veiligheid, want de cijfers bewijzen het: het kost levens. Dat weten Griet Depreitere en Johan Gysel uit Koekelare meer dan wie ook. Hun dochter Charlotte (18) stierf in september 2019 na een dodelijke crash met een dronken chauffeur. "Charlotte mag het symbool zijn van de boodschap dat drinken en rijden niet samengaan. Zo wordt ze ook niet vergeten."

The Red Sharks Koekelare One won afgelopen zondag met de hakken over de sloot van Desselgem. Dit weekend staat een duel met subtopper KBBC Oostkamp op het programma. Koekelare gaf twee weken geleden al de eerste plaats uit handen. Voor beide ploegen een cruciaal duel dus met veel meer dan enkel de overwinning als inzet.