Dinsdag 7 april, 2020

Nieuws uit Koekelare

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.

Na consultatie van de vier fractieleiders in de gemeenteraad heeft het gemeentebestuur beslist om de gemeente- en OCMW-raad van maandag 30 maart naar een andere datum te verdagen. De beslissing werd genomen in het kader van de coronacrisis.

De man die in september vorig jaar in dronken toestand het ongeval veroorzaakte waarbij Charlotte Gysel (18) uit Bovekerke om het leven kwam, is veroordeeld tot 5 jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel, en 7 jaar rijverbod. De Oekraïner reed met zijn pick-up frontaal in op de wagen van de jonge vrouw.

Vormen pasgeboren kindjes nu wel of net niet een risicogroep? Hou ik iedereen zoveel mogelijk op afstand? En was ik zelf wel voldoende mijn handen? Haar dochtertje Billie (amper drie maanden) is nog veel te jong om te beseffen wat er allemaal gebeurt. Maar in het hoofd van kersverse mama Fien Vansteelandt (30) blijven de vragen rondspoken.

In navolging van de beslissing om alle indoorvolleybalactiviteiten voor het seizoen 2019-2020 definitief stil te leggen, werd er door Volley Belgium en Volley Vlaanderen een beslissing voor komend beachvolleybalseizoen genomen.