Tegelijk water- en gaslek bij graafwerken in Koekelare

Bij graafwerken werd zowel een leiding van het water, als een gasleiding geraakt. © JH
Redactie KW

In de Hovaerestraat in Koekelare ontstond dinsdagmiddag bij graafwerken tegelijk een water- en gaslek. Het water gutste meer dan een uur uit de leiding. Maar tot die gedicht was, kon het gaslek ook niet gedicht worden door Fluvius.

In de Hovaerestraat in Koekelare zijn arbeiders al even bezig met het vernieuwen van het voetpad. Ook vorige week donderdag ontstond er al een gaslek in dezelfde straat toen een lagedrukgasleiding geraakt werd. Het probleem kon toen simpel opgelost worden doordat de brandweer het lek tijdelijk dichtte in afwachting van Fluvius.

De afgelopen dagen werd verder gewerkt, maar deze middag ontstond rond 14 uur een nieuw lek. Deze keer ter hoogte van de Ringlaan. Bij graafwerken werd zowel een leiding van het water, als een gasleiding geraakt.

Wachten om te dichten

“Er ontsnapte duidelijk gas en we hebben ook gaswaarden gemeten”, zegt brandweerkapitein Filip Vandenberghe. “Het lek bevond zich onder het water door het waterlek dat tegelijk ontstaan is. We moesten samen met Fluvius de komst van De Watergroep afwachten om dat te kunnen inspecteren en laten dichten.”

Voor de omgeving was er niet onmiddellijk gevaar. Het duurde meer dan een uur eer het waterlek gedicht kon worden, waarna de brandweer met een dompelpomp aan de slag ging om het water weg te pompen. Daarna heeft Fluvius het gaslek gedicht. Al die tijd ontsnapte heel wat water, maar dat liep geen huizen binnen. (JH)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier