Maandag 27 januari, 2020

Nieuws uit Ingelmunster

Op het Marktplein staat met 'De vlam van Ingelmunster' een blijvende herinnering aan de vijfde editie van Studio Kontrabas. Het kunstwerk telt liefst 2.150 koperen hartjes. Kunstenaar Hein Denturck was uren zoet met het aan elkaar lassen van alle hartjes.

Divo A is in tweede provinciale aan een heel moeilijk seizoen bezig. Het staat momenteel allerlaatste in de ranking, maar veroordeeld om te degraderen zijn de meisjes nog niet. "Wij gaan ervoor knokken, want niemand wil degraderen", is speelster Joyce Van Hooreweder duidelijk.

Tijdens een druk bijgewoonde kampioenenhulde bracht het college van burgemeester en schepenen hulde aan sportmensen die in het voorbije jaar gezorgd hebben voor een titel op provinciaal, Vlaams of Belgisch niveau.

Al voor de achtste keer vindt het Ingelmunsterse Boksgala plaats. Het event dat bekend staat voor de excellente ambiance, pakt dit jaar ook uit met een hoofdkamp op u tegen te zeggen. "Hedi Slimani neemt het op tegen de nog ongeslagen Fransman Laid Douadi", oppert matchmaker Marnix Dujardin. "Dat is een kamp die niet zou misstaan als Europees titelgevecht." In totaal zijn er zes prof- en vijf amateurkampen.