Zaterdag 11 juli, 2020

Nieuws uit Ingelmunster

De 14-jarige Jenthe Verstraete heeft de voorbije maanden hard gewerkt om klaar te zijn tegen de herstart van het seizoen. De Ingelmunsternaar van De Molenspurters Meulebeke kijkt dan ook uit naar zijn eerste koersen: zaterdag in Kruisem en dinsdag op de piste in Rumbeke.

De noodkreet van Fiene Verstraete in onze krant is allesbehalve in dovemansoren gevallen. Het 16 jaar jonge meisje en haar gezin wil minstens 30.000 euro bij elkaar krijgen om de amputatie van Fienes linkerbeen en goeie prothese te bekostigen. Ondertussen zijn er tal van acties op poten gezet en wordt er op 15 augustus zelfs een benefietmarkt georganiseerd. "Die tsunami aan steun doet ons véél deugd", zegt mama Sophie.

Donderdag even na 10 uur werd de Dorpsbrug in Ingelmunster officieel geopend. Na drie jaar kunnen er straks eindelijk terug auto's passeren over deze brug, die langer dan voorzien afgesloten bleef wegens de 'krak' in het beton in juni 2019 en de coronamaatregelen in het voorjaar. De Dorpsbrug heet voortaan Brigandsbrug. De bewoners mochten uit vijf namen kiezen en de meeste mensen kozen voor Brigandsbrug.

In zaal Middenstand in Ingelmunster vond er een shownamiddag plaats met live-optredens van Dirk Duval, PC Brown en Paul Bruna uit Middelkerke, die voor de allereerste keer - sinds de lockdown - terug voor een publiek kon zingen.

Maandagmorgen begonnen de testen met vrachtwagens op de nieuwe Dorpsbrug in Ingelmunster. Er stonden langs beide zijden twaalf vrachtwagens opgesteld, waarmee er allerlei testen werden uitgevoerd. De ingenieurs waren druk in de weer met het uitmeten, zowel op het brugdek als op de pijlers.

Een handvol bankkantoren van BNP Paribas Fortis verdwijnt de komende drie maanden uit het West-Vlaamse straatbeeld. De filialen zullen fusioneren met nabijgelegen kantoren. "We garanderen dat mensen maximum een kwartier moeten rijden om een kantoor van BNP Paribas Fortis te vinden", klinkt het bij de bank.

Op dinsdag 22 september wordt Jean-Pierre Deven aangesteld tot nieuwe schepen. Hij volgt Nadine Verheye op, die gemeenteraadslid blijft in de meerderheid De Brug/N-VA & Open VLD. Bij de verkiezingen van oktober 2018 verhoogde Nadine haar stemmenaantal van 486 naar 729 stemmen. De graaggeziene schepen wil meer genieten met haar partner en gezin.