Maandag 30 maart, 2020

Nieuws uit Ingelmunster

De titel kon SV Ingelmunster al niet meer ontglippen, maar sinds vrijdag hakte de voetbalbond de knoopdoor en zijn alle leiders nu ook kampioen. Voor SV Ingelmunster, dat met ruime voorsprong de titel pakte in vierde provinciale C, het sein om meteen een B-ploeg in het leven te roepen.

In de Izegemse Sint-Jozefskliniek is maandagnacht de eerste coronapatiënt aan het virus overleden. Gepensioneerd bouwaannemer Willy Vanderheeren (85) uit Ingelmunster was er sinds zaterdag opgenomen, maar ging snel achteruit. Ondertussen heeft het virus ook zijn zoon Luc (62) uit Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) te pakken. Hij moest al noodgedwongen zijn trouwplannen voor 4 april annuleren. "In plaats van een huwelijk moeten we nu een begrafenis plannen", aldus Luc.

Wie zich vanaf nu niet meer houdt aan de maatregelen die de federale regering heeft opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dreigt een gerechtelijke minnelijke schikking te moeten betalen die 250 euro zal bedragen voor particulieren en 750 euro voor handelaars. Een tweede inbreuk kan aanleiding geven tot een rechtstreekse dagvaarding voor de correctionele rechtbank. Dat meldt het college van procureurs-generaal, dat een uitgebreide omzendbrief heeft opgesteld.

Het lijkt nog niet allemaal kommer en kwel in deze moeilijke tijden. Er is heel veel solidariteit onder de mensen en wie erin slaagt dit ook te tonen zonder risico's, laat zich niet onbetuigd. Zo ook bij brandweerzone Midwest, die met een 15-tal brandweerlui op bezoek ging in de rusthuizen van Ingelmunster en Oostrozebeke.

De organisatie van Labadoux heeft laten weten dat het festival dit jaar door het coronavirus niet zal plaatsvinden. Het festival zou het eerste weekend van mei plaatsvinden. Op de affiche stonden onder meer Tourist LeMC, Milow en Dotan.

Eerder besliste de Raad van Bestuur van Basketbal Vlaanderen al om de competities per direct en definitief te beëindigen. Een identieke beslissing werd door de RvB van Basketball Belgium genomen. Aan competitiesport is het echter eigen om een eindklassement op te maken, zeker wanneer dat bepalend is voor het stijgen en dalen, zoals op niveau van seniorcompetities.