Deerlijk / Lifestyle Lek me liptje: Witloof met gehakt en spek West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. 26 november
Bekegem / Lifestyle Gerookte eendenborst met blauwaderkaas Filip en Veerle maken gerookte eendenborst met blauwaderkaas. 26 november
Lifestyle Ritme Negre 2014 De wijntip van Gido Van Imschoot is deze week de Ritme Negre 2014, Priorat, Spanje. 26 november
Reningelst / Lifestyle Recept voor een heerlijke preisoep Rony en Marleen maken een heerlijke preisoep. 26 november
Lauwe / Lifestyle Pompoenburgers met geitenkaas Justine en Wieland maken pompoenburgers met geitenkaas 26 november
Varsenare / Lifestyle De favoriete restaurants van Stéphanie Meire Ondertussen is het alweer 15 jaar geleden dat de Brugse Stéphanie Meire zich kroonde tot Miss België. Daarop volgde een mooie mediacarrière, onder meer als actrice in de soaps Wat Nu Weer?! en Familie en als presentatrice van Puzzeltijd op VTM en van enkele belspelletjes. De laatste tijd legt ze zich meer toe op haar … 26 november
Gullegem / Lifestyle Brouwerij Biermaekers De biertip van Philippe Verhaest is deze keer de Bux Brown van Brouwerij Biermaekers. 26 november
Brugge / Lifestyle Hoe maak je hazelnootchoco? Ilse Bisschop legt uit hoe je een lekkere hazelnootchoco maakt. 26 november
Oostende / Lifestyle Hapje van Ostendaises Kim (29) is de dochter van Jacky Puystjens en Iris Van Daele. Al meer dan 20 jaar kweken Jacky en Iris Ostendaise-oesters in de Vuurtorenwijk in Oostende, als enigen ter wereld. Kim groeide ermee op. "Onze oesters kweken we op drijvende systemen, op tafels onder water, in oesterparken en in installaties binnen het gebouw", legt … 26 november
Lifestyle A step in the Westhoek De Veurn' Ambachtse uit Alveringem startte in de jaren 80 als een fabriekje voor de productie van paté, foie gras, rillettes en potjesvlees. Tegenwoordig zijn ook een winkel en een restaurant in hetzelfde pand ondergebracht, onder de naam 't Potje Paté. 'Chef paté' Joris Missiaen staat er achter het fornuis, samen met zijn ouders en … 26 november
Lifestyle Wijntip: Château Pesquié Terrasses 2016 Het beroemde Château Pesquié wordt op vandaag geleid door de broers Frédéric en Alexandre Chaidière. Zij bewerken 72 hectare wijngaarden op de uitlopers van de beroemde fietsberg in het zuiden van Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van drie druiven die rijpen op terrassen die 900 m hoog gelegen zijn. Als basis vinden we de verfijnde … 26 november
De Haan / Lifestyle Carl Adriansens maakt geitenkaasburger met savooikool In 2007 namen Carl Adriansens en zijn vrouw Tessa het 17de-eeuwse Hof ter Meulen in De Haan over van zijn ouders. Maar in de industriële landbouw die er op dat moment bedreven werd, zag het koppel weinig toekomst. Ze zochten en vonden hun weg in de korteketenlandbouw en richtten hun bedrijf ook in voor boerderijvakanties. … 26 november
Hooglede / Lifestyle Bloemkoolsoep met mascarpone "Koud of warm weer, we eten elke dag soep", glimlacht Marc Buyse uit Hooglede. Samen met zijn vrouw Roos en hun dochter Ann-Sophie runt hij tuinbouwbedrijf Maro. De ouders van Roos hadden vlakbij een landbouwbedrijf, de ouders van Marc waren actief in de tuinbouw. Sinds 1984 hebben ze hun eigen tuinbouwbedrijf. Ze kweken op vandaag … 26 november
Izegem / Lifestyle Gerookte zalm met vinaigrette Serge Vermeersch maakt gerookte zalm met vinaigrette 26 november
Heule / Lifestyle Quinoux Beer De biertip van deze week van Philippe Verhaest is Quinoux Beer van de Belgian Brew Factory. 26 november
Pittem / Lifestyle Recept voor zachtgekookt eitje in papillot Sinds 1996 kan je in de Blotingstraat in Pittem bij het pluimveebedrijf van Heidi Popelier (46) en haar man voor de lekkerste eieren terecht. "Bij Heidi's Hoeve-eieren staat het welzijn van de dieren centraal", aldus Heidi. 26 november
Wielsbeke / Lifestyle Vlaamsche Leeuw Blond Deze keer heeft bierfanaat Philippe Verhaest het over Vlaamsche Leeuw Blond van De Brouwerij van Vlaanderen. 26 november
Koolskamp / Lifestyle Zo maak je de lekkerste pompoensoep Wim Baekelandt maakt voor ons pompoensoep. 26 november
Roksem / Lifestyle Parelhoen in druivenroomsaus Marianne Knockaert maakt parelhoen in druivenroomsaus. 26 november
Lifestyle Dagschotels met een verhaal "Wie had dat ooit gedacht? Xavier van F.C. De Kampioenen brengt een kookboek uit", schrijft Jeroen Meus in het voorwoord van Dagschotel, het eerste kookboek van Johny Voners. Verwacht echter geen recepten rond bier, maar een unieke ode aan de échte dagschotel. 26 november
Sint-Eloois-Vijve / Lifestyle Broodje met peer en geitenkaas "Het was mijn grootvader Daniël, die 70 jaar geleden aan de oevers van de Leie de eerste fruitbomen plantte. Zijn kennis en passie werden generatie op generatie doorgegeven", aldus Els Lambrecht. "Toen mijn vader tien jaar geleden 65 werd, stonden mijn man en ik voor de keuze: het fruitbedrijf of onze job. Ik gaf toen … 26 november
Lifestyle Een koekjesdoos vol zelfgemaakt lekkers Na twee rustige maanden is het maandag 3 september weer zover: de eerste schooldag én de bijhorende ochtendrush. Boekentassen moeten worden gemaakt, lunchtrommels gevuld en tussendoortjes klaargestoomd. En die tussendoortjes - wat fruit 's ochtends en een koekje 's namiddags - durven soms wel een probleem te vormen: wat je oogappeltje gisteren nog superlekker vond, … 26 november
Beauvoorde / Lifestyle Coulis van vier vruchten Wim Vandenberghe maakt een coulis van vier vruchten. 26 november
Voormezele / Lifestyle Appel-braamcocktail Luc Goossens (53) en Kris Vanderstichele (53) hadden allebei al verschillende beroepswegen bewandeld toen ze in 2000 van start gingen met hun Tuinsappen Lombarts Calville in de Ieperse deelgemeente Voormezele. "De naam zegt eigenlijk alles over wat we doen", vertelt Luc. "Lombarts Calville is een oud appelras dat we hier telen, naast andere hoogstammige appelrassen … 26 november
Ingelmunster / Lifestyle Mayonaise met een twist Je bent die klassieke mayonaise op je salade al eventjes beu? Het Izegemse bedrijf Vandemoortele schreef een wedstrijd uit waarbij het op zoek ging naar nieuwe varianten. Meer dan 20 West-Vlamingen scoorden met hun unieke mayonaise. Wat dacht je van mayonaise met de smaak van mojito, cola of zoete paprika? 26 november
Beernem / Lifestyle Pesto van Oost-Indische kers Wim Vercoutter maakt pesto van Oost-Indische kers. 26 november
Lifestyle Lekker en makkelijk: 3 ijsjes om zelf te maken Zowat elke dag zon én temperaturen om bij weg te smelten: de Belgische zomers zijn niet meer zoals ze vroeger waren. Wil je het hoofd koel houden, probeer dan zeker een van deze drie ijsrecepten uit. Makkelijk te maken zonder ijsmachine, gezonder dan roomijs én superlekker. 26 november
Gullegem / Lifestyle Biertip Netebuk Original De Netebuk Original van Brouwerij Gulden Spoor is de biertip van Philippe Verhaest. 26 november
KW Inspiratie uit het verleden, blik uit de toekomst Topslager Hendrik Dierendonck brengt het boek Carcasse uit, dat naast recepten ook het succesverhaal van zijn restaurant toelicht. Dit najaar opent er ook nog een vestiging in Kortrijk. Ondertussen gaat het ook steeds beter met het Menapische varken, een varkensras dat 2.000 jaar in de streek rondliep en dat letterlijk en figuurlijk nieuw leven werd … 26 november
Tielt / Lifestyle Struisvogelsteak met rodewijnsaus Bert en Christel van struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Tielt maken Struisvogelsteak met rodewijnsaus. 26 november
Keiem / Lifestyle Toast met zalm en Keiemse Witten Dries en Katrien maken toast met zalm en Keiemse Witten. 26 november
Gijverinkhove / Lifestyle Clafoutis met rabarber en Licor 43 Pol en Katrien Louwagie maken clafoutis met rabarber en Licor 43. 26 november
Lifestyle “Zeegroenten zijn gezond, goed voor de aarde én lekker” Koken met algen en wieren? Het klinkt misschien wat gek, maar dat is het allerminst. "Zeegroenten zijn niet alleen heel gezond, ze zijn ook goed voor onze planeet en kunnen gerechtjes naar een hoger niveau tillen", aldus Donald Deschagt, die er een kookboek over schreef. 26 november
Veldegem / Lifestyle Filip Devlieghere maakt sorbet van frambozen en kiwibessen West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. 26 november
Oostende / Lifestyle Familie Maenhoudt maakt een slaatje met hertenvlees Gerda Galle en Johan Maenhoudt startten in 2008 met hun hertenboerderij aan het stadsrandbos in Oostende. "Ik kom uit een landbouwersgezin in Leffinge", vertelt Gerda. "Het zat me altijd al een beetje in het bloed. Toch is het kweken van herten nog iets totaal anders dan een gewone boerderij. Eigenlijk bestaat onze boerderij al sinds … 26 november
Roeselare / Lifestyle Jean-Pierre Vyncke maakt scampilariani met Elixir de Roulers West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. 26 november
Wenduine / Lifestyle Marjolein Vermeersch maakt Frosty Miss Duurzaamheid, eerlijke handel én lekkere koffie: koffiebranderij Koffie Kàn is al jaren een vaste waarde in Wenduine. Toch startte het koffieavontuur van de familie Vermeersch niet aan de kust. "Het was in Langemark dat mijn grootvader Oscar Vermeersch samen met zijn broers koffie begon te branden. Er was toen veel vraag naar vanuit Frankrijk. Eerder … 26 november
Lifestyle Marc Deswarte maakt duinasperges op Vlaamse wijze West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. 26 november
Leisele / Lifestyle An-Sofie Goderis maakt vanille-ijskroketjes An-Sofie Goderis (29) geeft les aan Hotelschool Ter Duinen in Koksijde, waar ze zelf ook schoolliep. Na de schooluren gaat ze aan de slag in haar ijsatelier in Alveringem. Onder de noemer La Glace de Fie verkoopt ze niet alleen schepijs, maar ook ijstaarten, eenpersoonstaartjes en minicoupes. Stuk voor stuk met liefde gemaakt, dikwijls met … 26 november
Damme / Lifestyle Sander Vanhoutte maakt kaasdip met Damse brie West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. 26 november
Wevelgem / Lifestyle Frederic D’Haene maakt kastanjechampignons op Italiaanse wijze West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. 26 november
Ichtegem / Lifestyle Marc en Stefan Strubbe maken kabeljauw met Keyte-mousseline West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. 26 november
Westvleteren / Lifestyle Liesbet Lemahieu maakt varkenshaasje met hopscheuten West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. 26 november
Torhout / Lifestyle Piet Wostyn en Annick maken een pikant Torhouts mosterdroomsoepje West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. 26 november
Oostende / Lifestyle Dolly Vanderswalm maakt een echt Oostends vispannetje West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. 26 november
Vladslo / Lifestyle Bart Syryn maakt worst, appelmoes en aardappelpuree West-Vlaanderen is een paradijs voor lekkerbekken. Hier wordt niet alleen op hoog niveau gekookt, maar worden ook in elk dorp en elke stad de meest heerlijke producten geteeld, gekweekt en gemaakt. Wekelijks verklapt zo'n streekproductenmaker hier zijn favoriete recept. 26 november