Lekker en makkelijk: 3 ijsjes om zelf te maken

© Getty Images/iStockphoto
Sandra Rosseel

Zowat elke dag zon én temperaturen om bij weg te smelten: de Belgische zomers zijn niet meer zoals ze vroeger waren. Wil je het hoofd koel houden, probeer dan zeker een van deze drie ijsrecepten uit. Makkelijk te maken zonder ijsmachine, gezonder dan roomijs én superlekker.

Citroensorbet

Ingrediënten

1 liter water

125 gram griessuiker

2,5 dl gezeefd citroensap

1 dl room

Werkwijze

Verwarm het water. Haal van het vuur en doe de suiker erbij. Roer tot de suiker is opgelost. Doe hier het citroensap en de room bij. Plaats dit mengsel in de diepvriezer (of in een ijsmachine als je er eentje hebt). Roer de opstijvende sorbet regelmatig met een vork los. Serveer in een glaasje of in een uitgeholde citroen en versier met wat verse munt.

Lekker en makkelijk: 3 ijsjes om zelf te maken
© Getty Images/iStockphoto

Waterijsje met frambozen

Ingrediënten

5 ijslollyvormpjes

125 g frambozen

200 ml water

15 ml honing

30 ml grenadine

Werkwijze

Mix de frambozen fijn met het water. Dit mengsel kan je indien gewenst zeven. Voeg daarna de honing en de grenadine toe en meng. Vul de vormpjes tot 1 centimeter onder de rand, steek er het ijslollystokje in en plaats in de vriezer gedurende minstens 4 uur.

Wie wil, kan ook hele frambozen in zijn ijsje verwerken. Vul je vormpjes dan eerst voor een vierde en laat dit een uurtje opstijven. Daarna kan je de frambozen en de rest van de vulling toevoegen. Zo voorkom je dat het fruit naar de bodem zakt. In de diepvriezer blijven je waterijsjes trouwens 3 tot 4 weken goed.

Lekker en makkelijk: 3 ijsjes om zelf te maken
© Getty Images/iStockphoto

Yoghurtijs met aardbeien

Ingrediënten

5 aardbeien

150 ml natuuryoghurt

Werkwijze

Snij het kroontje van de aardbeien en halveer ze. Doe de aardbeien en de yoghurt in een blender en mix. Vries dit mengsel in. Een paar uurtjes wachten en klaar is je zelfgemaakt yoghurtijs, dat even zoet smaakt als klassiek roomijs maar net iets beter is voor je lijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.