Pompoenburgers met geitenkaas

Justine en Wieland maken pompoenburgers met geitenkaas

© AN

De hoeve in Lauwe waar Justine Dewitte en Wieland Fisher samen met Hubert, de vader van Justine, hun bioboerderij hebben, is al jaren in de familie. “Mijn grootouders hebben hier nog geboerd en mijn nonkel heeft hier nog dikbilrunderen gekweekt”, aldus Justine. Iedereen kan bij ‘t Goed ter Heule terecht voor verse bioproducten. In de hoevewinkel vind je courante groenten zoals sla, wortels en rodekool. Maar ook vergeten groenten zoals raapsteeltjes, wortelpeterselie en paarse bloemkool hebben er een plekje. Mensen die zelf graag met hun handen in de aarde woelen zijn er ook van harte welkom.

Pompoenburgers met geitenkaas
© AN

“In de zomer runnen we ook een zelfpluktuin”, vertelt Hubert. “Iedereen die er zin in heeft kan dan het veld op om zijn eigen groenten en fruit te plukken.” “Die worden allemaal heel bewust biologisch gekweekt”, vult Wieland aan. Halloween is ondertussen voorbij, maar bij ‘t Goed ter Heule hebben ze nog hopen pompoenen. “We hebben meer dan 70 verschillende soorten. Die zijn mooi om naar te kijken en lekker om op te eten!”

Recept

voor vier personen

Ingrediënten

1 grote butternutpompoen

paneermeel

eiwit van 4 eieren

kruiden naar smaak

verse rucola (of andere sla)

vinaigrette naar smaak

studentenhaver

geitenbakkaas of feta

Werkwijze

Schil de pompoen en snijd hem in 8 rechte schijven van ongeveer 1,5 cm dik. Rol die door het eiwit en daarna door het paneermeel dat je vermengd hebt met de kruiden. Wees scheutig met de kruiden, ze mogen goed doorsmaken.

Bak de burgers ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje tot ze zacht zijn vanbinnen.

Maak ondertussen een slaatje van de verse rucola met de vinaigrette en de studentenhaver.

Snijd de kaas in kleine stukjes en bak die tussen de 5 en 10 minuten op een laag vuurtje.

Serveer in een kom of op een bord en werk eventueel af met een beetje peterselie.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.