Gerda Galle en Johan Maenhoudt startten in 2008 met hun hertenboerderij aan het stadsrandbos in Oostende. “Ik kom uit een landbouwersgezin in Leffinge”, vertelt Gerda. “Het zat me altijd al een beetje in het bloed. Toch is het kweken van herten nog iets totaal anders dan een gewone boerderij. Eigenlijk bestaat onze boerderij al sinds 1987 maar dan deden we vooral aan akkerbouw en witloofteelt.
“De herten kwamen in 2008 in plaats van witloof. We startten met de herten uit liefde voor dieren. Een boerderij is geen boerderij zonder dieren. De herten waren in eerste instantie eerder bedoeld als hobby maar later bouwden we dat professioneel uit. We hebben telkens zo’n 300 herten op de boerderij. Daarvan worden er jaarlijks zo’n 100 geslacht voor consumptie. Elk deel van het dier wordt benut, niets gaat verloren. Met het restafval worden zelfs hondensnacks gemaakt.”
Voor het receptje van deze week kozen Gerda en Johan voor een fris voorgerechtje.
Recept
voor één persoon
Ingrediënten
Enkele dunne schelletjes licht gezouten of gerookt hertenvlees
Frambozenolie (of notenolie)
Een peer
Sla
Parmezaanse kaas
Werkwijze
Dresseer het hertenvlees in het midden van het bord op een bedje van sla.
Besprenkel met de frambozenolie.
Schil de peer en snij in partjes. Leg deze partjes op het bord.
Afwerken of versieren doen we met wat Parmezaanse kaas.
Lek me liptje
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier