Ben, Anneleen en Anaïs genieten van staycation: “Met ons drietjes in de jacuzzi, héérlijk!”

Met een jacuzzi en een hangmat in de tuin is een staycation voor Anneleen Impens, Ben Glorieux en dochtertje Anaïs allesbehalve een straf. (foto DS)
Redactie KW

Elverdingenaar Ben Glorieux (35) heeft iets met reizen, want hij behaalde zijn bachelordiploma toerisme aan Vives Brugge. En echtgenote Anneleen Impens (32) woonde maar liefst 18 jaar in het buitenland. Maar samen met dochtertje Anaïs kunnen ze ook genieten van al het moois dat onze regio te bieden heeft.

“We beseffen dat je met kinderen heel andere reisplannen gaat maken”, vertelt Ben Glorieux. “Dat zal ook zo bij ons niet anders zijn. Vorig jaar zijn we nog naar Cyprus geweest en dit jaar gingen we eventueel met vrienden naar Thailand gaan, maar daar denken we nu al lang niet meer aan. Een reis naar de zon schrikt me niet af, maar ook een staycation zien we zeker zitten. Vier jaar geleden kregen we bij ons huwelijk een jacuzzi cadeau. Het is echt heerlijk om daarin te vertoeven en kleine Anaïs kan er ook al echt van genieten. Of bij mooi weer eventjes wegdromen in onze hangmat: ook dat brengt het vakantiegevoel in huis.”

Ben behaalde een bachelor ‘Toerisme’ aan de VIVES-hogeschool in Brugge. “Ik heb daarna nog verder gestudeerd aan de KULeuven tot ik een master ‘Toerisme’ op zak had. Aan de Erasmushogeschool heb ik nog een Banaba (bachelor na bachelor, red.) behaald in ‘Hotelmanagement’.” Aan diploma’s dus geen gebrek, want Ben heeft er bovendien nog één. “Ik ben ook bachelor leerkracht secundair onderwijs voor PAV (Project Algemene Vakken, red.) en Economie. Toch werk ik voorlopig niet in het toerisme of onderwijs, maar ben ik fractiemedewerker in de provincieraad voor zeven N-VA-verkozenen. Daarvoor heb ik wel al in Hotel Ariane gewerkt en stage gelopen bij Novotel Ieper. Dus op dat vlak heb ik al een bescheiden ervaring.” Bovendien baten zijn ouders twee vakantiewoningen uit.

Genieten van rust in eigen streek

“We merken dat er voor De Eikhoeve in Beveren-aan-de-IJzer en Ter Hille in Watou de laatste tijd veel meer reservatievragen vanuit Vlaanderen komen van mensen die nu noodgedwongen de rust in eigen streek opzoeken en dit met hun eigen bubbel. De reservaties lopen opnieuw vlot binnen.”

Normaal gaat Ben altijd tijdens de zomer met zijn schoonfamilie op vakantie. “Dat zijn 9 volwassenen en 4 kinderen, maar mijn schoonbroer Reinout zit nog vast in Nigeria met vrouw en kinderen. Hij werkt er in de palmolie-industrie en ze hopen in december in België te geraken. Misschien gaan we dan ergens in een huisje logeren. Sowieso gaan we begin augustus een weekje naar de Ardennen in kleiner familieverband. In mei gingen we normaal een week naar een neef in Zwitserland, maar ook dat werd om begrijpelijke reden geannuleerd.”

“De ideale verblijfplaats op vakantie is kleinschalig en een zwembad is onontbeerlijk. Liefst de B&B-formule zodat we elke dag zelf een ander restaurantje kunnen uitkiezen. We pikken ook graag een beetje plaatselijke cultuur mee als we daar dan zijn of doen iets actiefs zoals een aquapark. Mijn vrouw heeft trouwens al genoeg gereisd, want haar vader is diplomaat voor de Europese Unie. Tot haar 18de heeft ze in het buitenland gewoond, onder meer in Burundi, Rwanda, Guinee-Conakry en Haïti.”

Fotoboeken bijwerken

Voorlopig zijn er geen plaatsen waar ze niet meer naartoe willen door eerder tegenvallende ervaringen. Al heeft Ben nog een bescheiden droom. “Ik zou graag nog eens terug gaan naar Mallorca waar ik stage gedaan heb. Het is ongeveer even groot als West-Vlaanderen en het leek me ideaal voor gezinsvakanties. Ik was er stagiair-reisleider voor Thomas Cook. Maar mijn droomreis is een rondreis in Zuid-Amerika of de Nederlandse Antillen. Al kan ik hier ook genieten hoor, bijvoorbeeld van een bezoekje aan de Zonnegloed. Ik ben graag in de tuin en ben tijdens de lockdown vol goede intenties aan de corniches begonnen. Anneleen is begonnen de achterstallige fotoboeken bij te werken. Zo kun je herinneringen ophalen en voor je het weet zit je samen in gedachten weer veilig in het buitenland.” (DS)

De favorieten

“Onze favoriete staycation-activiteit is een bezoek aan de Palingbeek, met The Bluff, het bezoekerscentrum en Astrolab Iris. De provincie heeft trouwens begin juni een nieuwe landschapswandelroute van ca. 12 km voorgesteld. Ik ga elke week een uurtje lopen met twee vrienden.”

“We gaan ook graan naar het kasteel en park van De Lovie, ideaal voor een mooie fotosessie met het gezin!”

“Genieten van het lekkere eten doen we in het Pacific Eiland restaurant. Je kan er proeven van lekkere huisgerookte zalm met zicht op het water en wie wil kan ook nog varen met de bootjes.”

Als streekspecialiteit kiest Ben voor een tripel van Westvleteren. “Daar mag je mij altijd voor storen!”

En wat als het regent? “Dan kijken we gezellig naar een film of bekijken we video’s en foto’s van Anaïs en onze reizen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.