WestSprinter van de Week: Laurens Vandaele

Laurens Vandaele haalde het in de sprint van zijn ploegmaat Mathias Vandenborre. (GF)
Stijn Moerman

Na een prima seizoensstart werd de 16-jarige Laurens Vandaele afgeremd door ziekte. Maar ondertussen is de nieuweling van CT Luc Wallays-JRR opnieuw op dreef en boekte de Hoogledenaar zondag in Sint-Joris Beernem zijn vierde zege van het seizoen.

1. Was je overwinning in Sint-Joris Beernem terecht? “Terecht is natuurlijk een groot woord, maar de laatste weken heb ik wel getoond dat mijn vorm terug aan het komen is. Dus ben ik heel tevreden met mijn overwinning in Sint-Joris Beernem, een week na mijn zege in Stasegem.”

2. Na enkele mindere weken heb je de goede vorm terug te pakken: wat was er aan de hand? “Ik heb in het begin van het seizoen bewezen dat ik in vorm was: ik werd clubkampioen en won de week erop de Ronde van Dottignies. Daarna kreeg ik echter griep, waardoor ik wist dat ik een tweetal weken een beetje zwakker zou zijn. Maar ik kom er weer helemaal door. Mijn resultaten worden steeds beter, dus ben ik weer tevreden. En bij deze wil ik mijn supporters en de ploeg bedanken om er altijd voor mij te zijn.”

3. Je verkondigde voor het seizoen dat je het ploegenklassement van WestSprint wilt winnen. Waar mik je individueel op? “Ja, ik had dat gezegd tegen sportief manager Olivier Maertens. Dat is mijn doel, want een goede teamsfeer kan leiden tot goede resultaten. Het zou heel mooi zijn om op die manier te tonen dat we er voor elkaar zijn.”

4. Wie is je favoriete West-Vlaamse wielrenner? “Timothy Dupont. Hij is een sympathieke kerel en heeft een goede spurt in de benen. Dat heeft hij vorig jaar genoeg getoond. Bovendien is Nokere koers een van mijn favoriete plaatsen om te rijden op training en daar wint hij dan nog…”

5. Met welke knappe dame zou je wel eens een fietstochtje willen maken? “Geen commentaar.”