Tweede stek voor Julie Hendrickx in WestSprint

Julie Hendrickx won dit jaar drie wedstrijden en sloot het seizoen af met een tweede plaats in WestSprint na Marith Vanhove. (foto GC) © Foto Coghe
Redactie KW

Julie Hendrickx (16) heeft een mooi seizoen achter de rug. De tweedejaarsnieuwelinge uit Bredene behaalde maar liefst elf podiumplaatsen waarvan drie overwinningen. Haar regelmaat werd beloond met een tweede plaats in Westsprint en dat voor het tweede jaar op rij.

“Westsprint is een mooi initiatief voor alle West-Vlaamse renners en rensters. Vorig jaar eindigde ik op een tweede stek en ook nu is dat het geval, opnieuw na de sterke Marith Vanhove. Ik ben daar zeker tevreden mee, want ik heb dit seizoen een grote stap vooruit gezet. De uitreiking van Westsprint is een leuk moment na het einde van het seizoen.”

In vergelijking met vorig seizoen, waarin ik enkel een podiumplek veroverde op het PK, heb ik dit jaar veel vooruitgang geboekt. Mijn drie overwinningen steken erbovenuit

“Ik koers al sinds mijn tiende en begon bij KVC Noordzeemeeuw Oostende als laatstejaarsminiem. Mijn papa is nog professioneel roeier geweest en als alternatieve training ging hij vaak fietsen. Zo heb ik de fietsmicrobe te pakken gekregen. In vergelijking met vorig seizoen, waarin ik enkel een podiumplek veroverde op het PK, heb ik dit jaar veel vooruitgang geboekt. Mijn drie overwinningen steken erbovenuit. De mooiste was in de Ronde van Assen. Daar kon ik in de tweede etappe naar de zege snellen. Het deelnemersveld was internationaal sterk gekruid en er waren veel vlakke rondjes. Gelukkig bleef ik gespaard van de vele valpartijen. Nooit verwacht dat ik op dat niveau al kon meedoen voor de bloemen”, blikt Hendrickx met een trots gevoel terug.

Nieuwe ploeg

“Daarnaast mocht ik nog de handen in de lucht steken in Sinaai en Zottegem-Strijpen. In Sinaai kon ik in de laatste ronde met twee andere rensters in de aanval trekken, maar halverwege die toer werden we weer ingerekend. Ik had me wat kapotgereden, maar in de eindsprint kon ik het laken naar mij toetrekken. Een verrassing. In Zottegem-Strijpen kon ik op een heuvelachtig parcours de sprint winnen van het peloton en zo als eerste nieuwelinge finishen. Het sprinten gaat me plots goed af, ook al heb ik er niet speciaal op getraind. Een groot verschil met 2018. Ik kijk uit naar volgend seizoen. Bij een nieuwe ploeg zal ik verder mogen proeven van het buitenlandse werk, in combinatie met enkele Nations’ Cups. Daarnaast zal ik enkele wedstrijden bij de dames elite meepikken om mijn niveau verder te verleggen”, besluit de leerlinge wielrennen van KTA Brugge, die in de winter aan enkele beachraces meedoet. (JV)