Nieuwelinge Pauline De Wulf in top vijf van WestSprint

De 16-jarige Pauline De Wulf is nog maar bezig aan haar tweede seizoen in het wielerpeloton, maar de Roeselaarse doet het voortreffelijk. De nieuwelinge behaalde al een resem toptienplaatsen en was al een paar keer dicht bij haar eerste overwinning.

Pauline De Wulf (rechts) eindigde dit jaar onder meer als derde op het PK tijdrijden. (foto Bart) © Foto Coghe

“Het is leuk om in de top vijf van WestSprint te eindigen”, zegt nieuwelinge Pauline De Wulf (16) uit Roeselare. “Niet dat ik er echt mee bezig was, maar ik wist van het bestaan ervan en was er in de koersen op West-Vlaamse bodem toch wel mee bezig. Ieder plaatsje telde in de uitslag. Meer dan die vijfde plek zat er zeker niet in, want met Marith Vanhove, Julie Hendrickx, Malaika Feys en Lani Wittevrongel staan niet van de minsten voor mij in de stand. Volgend seizoen zal ik wel iets meer bezig zijn met WestSprint. Ik wil dan hoger eindigen.”

Volgend seizoen zal ik wel iets meer met WestSprint bezig zijn. Ik wil hoger eindigen dan die vijfde plaats

Die vijfde plaats in WestSprint wil ook zeggen dat Pauline al een goed seizoen achter de rug heeft. “Ja, ik ben heel tevreden over mijn campagne. Vooral over het eerste en het tweede deel ervan. Ik had niet verwacht dat het zo goed zou gaan in mijn tweede seizoen als wielrenster. Het was zeker niet evident met al die meer ervaren meisjes in het peloton. Maar ik behaalde al enkele mooie resultaten en was al een paar keer dicht bij een zege. Misschien lukt het mij volgend jaar wel eens om het zegegebaar te maken”, is Pauline strijdvaardig.

Tijdrijden

De Roeselaarse nieuwelinge behaalde dit seizoen onder meer een derde plaats in Zingem, een zesde stek in Boezinge en werd achtste in Strijpen en Lichtervelde. “Maar vooral mijn prestaties op het BK en PK tijdrijden blijven mij bij met respectievelijk een elfde en een derde plaats. Ik hoop volgend seizoen nog beter te worden in die discipline. Daarnaast zullen ook de rondjes die ik dit seizoen heb mogen rijden mij bijblijven, zoals onlangs de Watersley Challenge in Nederland. Het was afzien, maar ik heb er genoten van de sport en heel wat ervaring opgedaan. Hopelijk pluk ik daar volgend seizoen de vruchten van en kan ik nog heel wat grote koersen ontdekken”, besluit Pauline De Wulf, die sportwetenschappen met specialisatie wielrennen volgt aan het KTA in Brugge en ook volgend seizoen de kleuren van Cycling Team Glabbeek blijft verdedigen. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.